banner564

3’üncü kez buluşacaklar

AKP ve CHP liderleri 4 saat 20 dakika süren bir toplantı yaptı

3’üncü kez  buluşacaklar
banner598
Hükümet kurma süreci kapsamında, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün akşam bir araya geldi. Görüşmede AK Parti'den Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, CHP'den ise Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç hazır bulundu.
Başbakan Davutoğlu ile CHP lideri Kılıçdaroğlu Başbakanlık Resmi konutunda 4 saat 20 dakika görüştü. Görüşmeden koalisyon için herhangi bir sonuç çıkmadı. İki genel başkan bu hafta içinde tekrar bir araya gelecek. 

Birçok konuda mutabakat sağlandı
Davutoğlu-Kılıçdaroğlu görüşmesinin ardından ilk açıklamayı CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç yaptı.
Sözcü Koç, "Amacımızın, yapıcı, sonuç alıcı, çok boyutlu sorunların aşılmasına katkı sunacak bir koalisyon sorumluluğunun, bir hükümet sorumluluğunun oluşmasını kolaylaştırmak olduğunu belirtmek istiyorum" dedi. 
Koç, iki genel başkanın Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı sorunlar karşısında koalisyon kurup kuramayacakları konusunda irtibatta kaldıklarını ve ülkenin menfaati göz önünde bulundurulduğundan birçok konuda mutabakata varıldığını söyleyebileceğini kaydetti.


Sonraki randevu perşembe veya Cuma günü
Haluk Koç, perşembe veya cuma günü Davutoğlu ve ve Kılıçdaroğlu'nun dün akşamki toplantıdan çıkan sonuçları değerlendirerek tekrar bir araya geleceklerini bildirdi. Koç, “Yapıcı; sonuç alıcı ve çok boyutlu sorunların çözüme katkı sağlayacak bir koalisyon amaçlıyoruz” şeklinde konuştu. 
Hükümet kurma çalışmaları sonucunda koalisyonda uzlaşı çıkmazsa, en güçlü formül erken seçim olarak öngörülüyor.

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2015, 09:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473