banner564

Borç 38 milyon

Üreticiler, batma noktasına gelen Kooperatifin tüm iştiraklerine sahip çıkmak ve yönetmek istiyor 

Borç 38 milyon
banner598

   Kooperatif Merkez Bankası ve Koop Süt’ün hissedar olduğu Koop Zirai Levazım’ın ağır borç altına girmesi ve yönetimin istifa etmesi sonrasında üretici birlikleri devreye girdi. 

   Çiftçiler Birliği ile Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği yöneticileri diğer üretici birliklerle birlikte hareket ederek Kooperatif’e sahip çıkma kararlılığını ortaya koydu. Yönetime talip olan örgütler, bu konuda olumlu yanıt beklediklerini ve başvuru yaptıkları Başbakan Tufan Erhürman’a yarına kadar süre tanıdıklarını ifade etti.
    Hayvancılar Birliği Genel Sekreteri Adil Onalt, Diyalog TV Halk Meclisi programında konuya ilişkin olarak şunları söyledi:
   “Bir yıl önce yine bir Halk Meclisi programında kooperatif meselesini konuşmuştuk, şimdi o konuştuklarımızı yaşıyoruz. Çalışanın maaşından kesinti diyorlar. Bu çalışanın maaşı çoluğu çocuğu için harcanıyor. Hem yüzde 30 kesseler ne olacak ki? Farz et ki kesitiler de 1,5 milyon TL kurtardılar, ne olacak? Orada 38 milyon TL’lik borç var. 11 milyon TL levazımın kredi alabilmesi için ortaya konan rakamdır. Bunlar 11 milyon TL kredi alıp gübreyi getirmek istiyorlar. Gübreyi de 100’e alıp üreticiye 165’e satacaklar. Üretici nasıl üretim yapacak?” 
   Adil Onalt, Çiftçiler Birliği Başkanı ve aynı zamanda Kooperatif Bankası Yönetim Kurulu Başkanı da olan Hüseyin Çavuş Kelle ile konuştuklarını ve Kooperatif’e talip olduklarını söyledi.

 “Birkaç kişi yargılanmalıdır”

   Adil Onalt, kurumların batırılmasında katkısı olan kişilerin yargılanması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:
    “Kooperatifi atalarımız kurdu ki üretim yapabilelim, hammaddemizi ucuza getirebilelim diye. Başbakan bu yanlışları yapanları yargılamalıdır. Ben Başbakan’ın adaletine güveniyorum. 5 kişi tüm kooperatifi idare ediyor.  Bu ülkede bir yüce divan kurulması ve bir kaç kişinin sallandırılması lazım ki sistem düzelsin.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474