banner564

İki yıl gizlendi

17 yaşındaki öz kızına tecavüz ettiği gerekçesiyle tutuklanan 44 yaşındaki baba yaptığı iğrençliği itiraf etti

İki yıl gizlendi
banner598

 Suna ERDEN

   Lefkoşa, Alayköy’de yaşayan 4 çocuk babası 44 yaşındaki bir babanın, 17 yaşındaki öz kızına iki yıl boyunca tecavüz ettiğine ilişkin haber ülkede infial yarattı. Olay, halkın ihbarı ile ortaya çıktı. 
   Elde edilen bilgilere göre; tecavüz mağduru genç kız, yaşadıklarını bir kız arkadaşına anlattı. Babasının kendisini ve annesini ölüm ile tehdit ettiğini, tecavüze maruz kaldığını arkadaşına anlatan genç kızın yaşadıkları ise tesafüden ortaya çıktı. Kalabalık bir yerde derdini anlattığı arkadaşı ile kavga eden genç kızın sakladığı korkunç gerçek gün yüzüne çıktı. 
   Arkadaşının, “Benim erkek arkadaşımdan uzak dur. Babanın sana yaptıklarını anlatırım”dediği, bunu duyan halkın sosyal hizmetleri aradığı öğrenildi. Sosyal hizmetler ise polise konuyu bildirirken, ifadesine başvurulan kızın iki yıldır tecavüze uğradığı, ölüm ile tedhit edildiği için sustuğu bilgisi elde edildi.
   Kızın ifadesinde ilk tecavüzün Şubat 2016’da evde oldukları bir sırada yaşandığını, babasının şu anda 7 yaşında olan kız kardeşi için ise, “Biraz daha büyüsün, onunla da olacağım”dediği iddia edildi.

Kabus 15’şinde başladı

   Gözaltına alınan sapık babanın polisteki ifadesinde suçunu itiraf ettiği, eşi ile cinsel ilişkisi olmadığı için böyle bir suç işlediğini söylediği öğrenildi. Polis, olay ile ilgili soruşturma başlatırken, zanlı dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
    Polis, zanlının Şubat 2016- Ekim 2018 yılları arasında şu anda 17 yaşında olan öz kızına Alayköy’deki boş arazi ve evlerinin yatak odasında birçok kez cinsel taciz ve cinsel tecavüz edip, vahim zarara uğrattığını açıkladı.
   Olayın 16 Ekim’de Sosyal Hizmetler Dairesi yetkilileri tarafından polise bildirildiğini ve soruşturma başlatıldığını ifade eden polis, kız çocuğunun devlet hastanesinde doktor kontrolünden geçirildiğini söyledi. DNA için kan örneği alındığını, zanlının sorgusunda suçunu kabul edip, gönüllü ifade verdiğini kaydeden polis, alınması gereken ifadeler, aranan emareler olduğunu belirtip, zanlının iki gün tutuklu kalmasını talep etti.
Mahkeme zanlı hakkında 2 gün tutukluluk emri verirken, söz alan zanlı pişman olduğunu söylemekle yetindi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473