banner564

‘Böyle bitmesin’

Lefkoşa Müzik Derneği Türk Müziği Topluluğu, 5 Mayıs’ta konser veriyor

‘Böyle bitmesin’
banner598
   Kıbrıs’ın yetiştirdiği usta seslerden Ertan Galip’in de konuk sanatçı olarak sahne alacağı “Böyle Bitmesin” adlı konser 5 Mayıs Salı akşamı saat 20.30’da Türk Maarif Koleji Rauf R. Denktaş  Kültür Merkezi’nde halka açık ve ücretsiz olarak sunulacak.
   Türk sanat müziği alanında çalışmalarını sürdüren Lefkoşa Müzik Derneği, Türk müziği korosu, 2015 yılında hazırladıkları “Böyle Bitmesin” adını taşıyan ikinci Türk müziği konserini 5 Mayıs Salı akşamı gerçekleştiriyor.
   Şef Aydın Hikmet’in yöneteceği ve Lefkoşa’da Türk Maarif Koleji Rauf R. Denktaş Kültür Merkezi’nde saat 20.30’da başlayacak olan konserde, Lefkoşa Müzik Derneği koro ve saz elemanları sahne alarak Türk sanat müziğine damga vurmuş bestekarların eserlerini gerek koro gerekse solo şeklinde izleyicilerine sunacak.
   Türk sanat müziğini Kıbrıs’ta sevdirip yaymak ve Türk müziğini gelecek kuşaklara ayni görkemiyle devretmek amacıyla çalışmalarını sürdüren Lefkoşa Müzik Derneği Türk Müziği Topluluğu, hazırlıklarını tamamladığı “Böyle Bitmesin” adlı konserde, ağırlıkla Hicaz ve Kürdi makamlarından derlenmiş seçkin bir repertuvarı Türk sanat müziği severlerine sunacak. 
   Konserde ayrıca Kıbrıs’ın yetiştirdiği, kimilerin anılarında yaşayan, genç nesilin ise hiç dinleme imkanı bulmadığı tecrübeli seslerden Ertan Galip Konuk Sanatçı olarak sahne alacak. Kadife sesi ve usta yorumuyla Türk müziği alanında bir dönemlerin prensi olan Ertan Galip seslendireceği şarkılarla izleyenleri anılara taşıyacak.

Gönüllülerden kurulu ekip

   Lefkoşa Müzik Derneği Başkanı Hasan Akar; Türk müziği koro ve saz elemanlarının, tamamen gönüllülük esasına dayalı, özverili bir çalışma dönemi geçirerek konsere hazırlandığını, bu çalışma neticesinde 5 Mayıs Salı akşamı halka açık ve ücretsiz olarak verilecek konserden Türk müziği severlerin büyük haz alacaklarını belirtti. Akar şöyle dedi:
    “Eminim ki herkesin yaşamlarında büyük haz aldığı, sonunun gelmesini istemediği, böyle bitmesin dediği güzel zamanları olmuştur. İşte bu konser akşamında da koromuzun sunacağı Hicaz ve Kürdi makamlarından özenle seçilen repertuvarın seyrine katılırken, konuklarımızın ayni duyguyu bir kez daha yaşayacaklarına inanıyorum. Bu vesile ile yaptığımız çalışmalar ve kuruluşumuzdan bugüne kadar verdiğimiz konserlerle Türk sanat müziğine ve Kıbrıs Türk kültür ve sanatına birkaç damla da olsa katkıda bulunabilmişsek bundan büyük bir mutluluk duyacağız.”

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2015, 09:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474