banner564

Brüksel’de Kıbrıs dansı

Juncker ile görüşen Eide, AB’nin sürece dahil olmasını istedi

Brüksel’de Kıbrıs dansı
banner598
   Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin, Brüksel’de üst düzey AB yetkilileriyle gerçekleştirmekte olduğu temaslarını sürdürdüğü ve bu çerçevede, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker ile bir araya geldiği haber verildi.
   Eide’nin, Kıbrıs müzakere süreci, aynı zamanda AB’nin müzakere sürecine verimli ve yapıcı bir şekilde müdahil olması perspektifi konusunda, Brüksel’deki temaslarını sürdürdüğü yazan Simerini gazetesi, Eide’nin Juncker ile görüşmesinin ana konusunu, AB’nin Kıbrıs müzakere sürecindeki rolü ve katılımının yükseltilmesine yönelik yollar aranmasının teşkil ettiğini aktardı.
   Eide’nin sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki şahsi hesabından yaptığı paylaşımda, Brüksel’deki temaslarını, Juncker ile AB’nin Kıbrıs müzakere sürecine rolü konusunda gerçekleştirdiği “stratejik bir görüşmeyle” tamamladığını yazdığını ileten gazete, Eide’nin dün Brüksel’de, AB’nin Dış Politika ve Güvenlik Konularından Sorumlu Yüksek Temsilcisi ve Avrupa Komisyonu Başkan Vekili Frederica Mogherini, aynı zamanda AB’nin İnsani Yardım ve Kriz Yönetimi Konularından Sorumlu Kıbrıslı Rum Komiseri Hristos Stilyanidis ile bir araya geldiğini de ekledi.
   Alithia gazetesi ise “Juncker ile Eide AB’nin Süreçteki Rolünü Ele Aldı” başlıklı haberinde, Eide’nin Juncker ile AB’nin Kıbrıs müzakere sürecindeki rolünü görüştüğünü yazdı.
   Gazeteye göre Brüksel temasları çerçevesinde Kıbrıslı Rum AB Komiseri Stilyanidis ile görüşmesine de değinen Eide, “güçlü bir destek mesajından” söz etti ve Stilyanidis ile ilerideki sürece ilişkin çok değerli bilgiler paylaştıklarını belirtti.
   Politis gazetesi ise “Eide AB’nin Sürece Katılımını Görüştü” başlıklı haberinde, Eide’nin Brüksel temaslarına yer verdi ve Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker’in Temmuz ayı içerisinde Güney Kıbrıs’a gerçekleştirmesi beklenen ziyareti anımsattı.

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2015, 10:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474