banner564

Bu bir bayrak yarışı

Sivil Savunma Teşkilatı’nın yeni Çelebi ile eski Başkan Yarımbaş’ın devlet ve hükümet yetkililerine yönelik başlattığı ziyaretlerini sürdürdü

Bu bir bayrak yarışı
banner598
Sivil Savunma Teşkilatı’nın yeni Başkanı Erdoğan Çelebi ile eski Başkan Fatih Yarımbaş’ın devlet ve hükümet yetkililerine yönelik başlattığı ziyaretler dün de devam etti.
Çelebi ve Yarımbaş dün; Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, İçişleri Bakanı Kutlu Evren, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova’yı ayrı ayrı ziyaret etti.
Fatih Yarımbaş cumhurbaşkanlığındaki kabulde yaptığı konuşmada, 2 yıl boyunca Sivil Savunmayı daha iyi yerlere getirmek için çalıştığını, bunu yaparken Cumhurbaşkanı Akıncı ve eşinden de destek gördüklerini dile getirdi.
“Yardımları için şükranlarımı arz ederim” diyen Yarımbaş, “KKTC büyük bir sevda olarak kalbimizde gidecektir” şeklinde konuştu.
Erdoğan Çelebi ise konuşmasında, çalışmalara Yarımbaş’ın bıraktığı yerden, durmadan dinlenmeden devam edeceklerini anlattı.
Çelebi, “Verdiğiniz destekler ve vereceğiniz desteklerden ötürü şimdiden şükranlarımı sunarım” dedi.

Akıncı: Devlet felaketlere hazırlıklı olmalı
Cumhurbaşkanı Akıncı ise Yarımbaş ve Çelebi’ye üstlenecekleri yeni görevlerde başarılar diledi.
“En büyük felaket o felakete hazır olmamaktan kaynaklanır” diye konuşan Akıncı, toplum ve devletin felaketlere hazırlıklı olmasının önemine değindi.
“Hazırlıksız yakalandığımız felakette küçük bir olay büyük bir felakete dönüşebilir, bunu yangında gördük” diyen Akıncı, bu noktada Sivil Savunmanın çalışmalarının büyük önem taşıdığını belirtti.

Dürüst: Güzel işbirliklerimiz oldu
Bakan Kemal Dürüst de Çelebi ve Yarımbaş’ı kabulünde, Sivil Savunmanın ülkenin en önemli kurumlardan biri olduğuna vurgu yaparak, başta Eğitim Bakanlığı olmak üzere tüm bakanlıklarla işbirliği yürüttüğüne işaret etti.
Dürüst, Eğitim Bakanlığı döneminde Yarımbaş ile güze işbirlikleri yaptıklarını, özellikle uyuşturucu ile mücadele alanında önemli katkılar aldıklarını ifade ederek, yeni Başkanın da aldığı bayrağı daha ileriye taşıyacağına inanç belirtti.

Evren: Hizmetleri küçümsenemez…
Kutlu Evren de, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Sivil Savunma Teşkilatı’nın verdiği hizmetlerin küçümsenemez olduğunu belirtti. Evren, teşkilatın başarılarının günden güne arttığı bu dönemde KKTC halkı için büyük bir güven sağlandığına dikkati çekti.
Evren, Yarımbaş’a hizmetlerinden ötürü teşekkür etti, Çelebi’ye ise yeni görevinde başarılar diledi.

Çavuşoğlu: Hayırlı olsun
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Çavuşoğlu, Yarımbaş’ı tanımaktan ve birlikte çalışmış olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, başka bir görev için kendisini adada yeniden görmekten mutluluk duyacaklarını kaydetti. Bu görevlerin bayrak yarışı gibi olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, göreve gelen yeni Başkan Çelebi’ye de hayırlı olsun dileklerini iletti.

Berova, terörü lanetledi..
Bakan Özdemir Berova, kabul sırasında Türkiye'de dün akşam yaşanan terör saldırısına işaret ederek, saldırıyı "global terörün Türkiye yansıması" olarak tanımladı ve lanetledi.
Berova, Sivil Savunma Teşkilatı’nın çok önemli bir kurum olduğunu belirterek, yaptığı görev itibariyle insanlara, yurt savunması yanında doğal afetler başta olmak üzere çok geniş yelpazede hizmet verdiğine işaret etti.

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2016, 10:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474