banner564

Bu çığlığı artık duyun

Meclis önünde bildiri okuyan engelliler, eşit şekilde eğitim, istihdam, erişim, dolaşım, sosyal güvence istedi ve yetkililere çağrı yaptı:

Bu çığlığı  artık duyun
banner598

 Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu ile kardeş örgütlerin üyeleri, 3 Aralık Engelliler günü nedeniyle farkındalık yürüyüşü yaptı.

Dereboyu’ndaki Barbarlık Müzesi önünden Meclise kadar yürüyen topluluk meclis önünde basın bildirisi okudu. 
Hazırlanan bildiride, engellilerin KKTC Anayasası’na göre tüm diğer bireyler gibi eşit yaşam haklarına sahip addedildiği belirtilerek, milletvekillerine, “Yasada bahsedilen eşit yaşam hakkı gerçekten burada gördüğünüz engellilerimize uygulanıyor mu” diye soruldu. Bildiride ayrıca, “Eşit Tipobet şekilde eğitim, eşit şekilde istihdam, eşit şekilde erişim, dolaşım, sosyal güvence burada bulunan engellilere sağlanıyor mu” diye de soruldu.

“Bizleri yok sayamazsınız”
Toplanan engellilerin, bin bir zorluk çekerek kendilerinin de bu toplumda yaşadığını göstermek ve ‘Bizler de sizler gibi bu toplumun evlatlarıyız, gençleriyiz, anneleriyiz babalarıyız” diye bağırmak için Meclis önüne geldikleri kaydedilen bildiride, artık herkesin bu çığlığı duyması ve vicdanıyla sorgulaması istendi.
Bildiride ayrıca, “Bizlerden utanmayınız, bizlerden korkmayınız bizleri de aranızda görmek istiyorsanız bizleri fark edin, fark ettirin. Bizleri yok sayamazsınız, bizler de varız ve var olmaya devam edeceğiz” denildi.

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2013, 07:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474