banner564

Kazıklı’ tepki

Hükümetin yaptığı son zamları protesto etmek için bazı örgütler başbakanlık önünde eylem yapacak

Kazıklı’ tepki
banner598

 Sivil toplum örgütleri, sendikalar ve bazı siyasi partiler, zamları protesto etmek amacıyla bugün Başbakanlık önünde “kazıklı” eylem yapacak.

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası’nda, daha önce belirlenen eylem planlarını görüşmek üzere dün yeniden bir araya gelen örgütler, toplantıda, yeni eylem planlarını da değerlendirecek.

Örgütler, 6 Aralık Cuma günü saat 17.00’de ise, Lefkoşa’da Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) eski binası önünde toplanıp Dereboyu güzergâhından Meclis’e ve TC Lefkoşa Büyükelçiliği’ne yürüyecek; mumlar ve meşaleler ile “Aydınlıktan Karanlığa” eylemi yapacak.

Ortak eylem kararı alan sivil toplum örgütleri, sendikalar ve siyasi partiler şöyle:

“TÜRK-SEN, TEL-SEN, EL-SEN, GIDA SEN, AS-SEN, LİMAN-SEN, TES, HTKS, HAVA-SEN, SAĞLIK-SEN, BANK-SEN, KOOP-SEN, ÇAĞ-SEN, BES, GÜÇ-SEN, BASIN-SEN, KTAMS, KTOEÖS, DAÜ-SEN, DAÜ-BİR-SEN, TIP-İŞ, KTÖS, DEV-İŞ, Devrimci Genel-İş, Superbahis Emek-İş, Petrol-İş, Mağusa Türk Genel İş, KAMU-SEN, KT Ebeler ve Hemşireler Sendikası, HÜR-İŞ, KAMU-İŞ, DAÜ-PER-SEN, BAY-SEN, MEMUR-SEN, BÜRO-İŞ, BASS, DİN-GÖR-SEN, K.T.M.M.O.B, Kıbrıs Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, KTEZO, İskele Esnaf ve Zanaatkarlar Birliği, Girne Esnaf ve Zanaatkarlar Birliği, K.T. Güzellik Uzmanları Birliği, K.T. İnşaat Taşeronları Birliği, K.T. Oto Kaporta ve Boyacıları Birliği, K.T. Marketler Birliği, K.T. Öğrenci Yurtları Birliği, K.T. Elektrik Müteahhitleri Birliği, K.T. Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, Kıbrıs Mutfak profesyonelleri Derneği, Kıbrıs Türk Narenciye Üreticileri Birliği, Doğancı Patates Üreticileri Birliği, K. T. Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği, Lefkoşa Muhtarlar Derneği, RES-BİR, K.T. Sıhhi Tesisatçılar Birliği, K.T. Oto Tamircileri Birliği, Güzelyurt Esnaf ve Zanaatkarlar Odası, Karpaz Esnaf ve Zanaatkarlar Birliği, Zeytin ve Zeytinyağı Üreticileri Birliği.”

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2013, 09:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474