banner564

Bu çile bitmez

Lefkoşa Organize Sanayi bölgesindeki düzensizlik ve çevre kirliliği esnafı canından bezdirmiş durumda

Bu çile bitmez
banner598
Melin DOBRAN
   Lefkoşa Organize Sanayi bölgesindeki düzensizlik ve çevre kirliliği esnafı canından bezdirmiş durumda. Esnaf, yollara araçların düzensiz olarak park edildiğini, bunun görüş mesafesini engelleyerek, kazaya davetiye çıkardığına dikkati çekiyor. Yıllardan beri sanayi bölgesindeki yol, çöp, düzensizlik ve çevre kirliği gibi sorunların çözülemediğini dile getiren, esnaf, “Artık biri bizi bu düzensizlikten kurtarsın. Bölge sağlıksız ve düzensiz. Bu şartlar altında çalışmayı kimse hak etmiyor” diyerek yetkililere tepki gösterdi. 

“Çöpler sıcaktan kokmaya başladı”
Esnaf şunları ifade etti: “Sanayi bölgesi hep ihmal ediliyor. Bu konuya artık bir çözüm bulunsun. Bölgedeki iş yerleri, karton, moloz gibi atıkları yol kenarına yığmak zorunda kalıyor. Yeteri kadar konteyner yok. Olan konteynerlerin birçoğu da toplandı. Bu kadar iş yeri çöpünü nereye atacak? Toplarken bunu düşündüler mi? Ne belediye ne de Sanayi Dairesi konuyla ilgilenmiyor. Havalar ısındı, çöplerin kokusundan duramıyoruz. Sürekli olarak bölgedeki rögarlar taşıyor. Böyle bir ortamda çalışmak sağlık açısından oldukça risklidir. Merkezi Cezaevi’ne giden yol uzun zamandan beridir asfaltlanmayı bekliyor. Yoldaki çukurlar yüzünden araçlar hasar görüyor.” 
mesiyle yarın belediyenin açılacağı ve çalışanların da maaşlarını alacakları kaydetti. 

Başkan Kadı doğruladı 
CTP’li Mesut Yıkıcı’nın başkanlık görevinden istifa etmesi sonrasında başkanlık koltuğuna oturan Mehmet Kadı, UBP’den kendisine iki maaşın ödeneceğine yönelik bilgi verildiğini söyledi. “Biz sendikayı bekliyoruz, eylemi kaldırma kararı üretilirse maaşlar ödenecek ve belediye yeniden çalışacak” dedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2017, 10:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474