banner564

“Bu insanlara sahip çıkılmalı”

Kudret Özersay, hükümetlerin yanlış politikaları sonucu yaşanan zorlukların Pileliyi yıldırdığını ve göçe zorladığını savundu

“Bu insanlara  sahip çıkılmalı”
banner598
  Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, partisinden bir heyetle birlikte Beyarmudu ve Pile köylerini gezerek vatandaşlarla bir araya geldi, sorunlarını dinledi.
    HP’den yapılan açıklamaya göre Özersay ziyaretlerde yaptığı konuşmalarda, bugüne kadar göreve gelen hükümetlerin Pile’de yaşayan vatandaşlara bu ülkenin vatandaşı olduklarını hissettirecek bir hizmet sunmadıkları gibi attıkları her adımla insanların hayatlarını daha da zorlaştırdıklarını ileri sürdü.
   Özersay, gençlerin evlerini yapacakları arazilere sahip olmamalarının, sınırdan geçişte özellikle inşaat malzemesi ve benzeri eşyaların köye getirilmesinde yaşanan sıkıntıların ve köye giriş-çıkış açısından yaşanan zorlukların pek çok Pileliyi yıldırdığını ve göçe zorladığını vurguladı.
   Özersay, “İyi bir planlama yapmaz, bu insanlara sahip çıkmazsak kağıt üzerinde değilse bile fiiliyatta Pile’yi kaybederiz” dedi.
    Özersay, Beyarmudu’nun farklı geçiş noktalarında; zaman zaman gerek polis-muhaceret, gerekse gümrük açısından keyfi uygulamalar yapıldığını, sadece burada değil, devletin farklı kademelerinde de keyfi uygulamalar yapıldığını belirterek, bunların kamuda zamanla yerleşen disiplinsizlikten ve farklı nedenlere dayanan keyfilikten kaynaklandığını söyledi.
   HP Genel Başkanı Özersay mesai saatleri konusunda da, sorunun yarım saat önce veya yarım saat sonra sorunu olmadığını, önemli olanın belirlenecek mesai saatlerine uyulması ve mesai saatlerinde vatandaş için verimli hizmet üretilmesi olduğunu vurguladı.
   Kamuda toplu kadrolama konusuna da değinen Özersay, sınavsız, sorgusuz, kritersiz kadrolamanın bugüne değin yapılan yanlışların, yaratılan adaletsizliğin kalıcılaşmasına neden olacağına işaret etti.

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2017, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474