banner564

“Çok başlılık ortadan kalksın”

Nidai Güngördü, Girne Antik Limanının bitmeyen sorunlarının çözümü için bir sekreterya oluşturulmasını önerdi

“Çok başlılık  ortadan kalksın”
banner598
Hakan YILDIRIM
   Girne Antik limanındaki sorunlar çözümsüzlük yumağına dönüşürken, hem bölge sakinleri, hem de bölgeyi ziyaret eden turistler kötü biz manzarayla karşı karşıya kalıyor. Gerek alt yapısındaki sorunlar, gerekse işletimdeki sıkıntılar, bölgeyi ziyaret eden turistler açısından da büyük önem arz ediyor. 
   Konuyla ilgili Diyalog Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Girne Antik Limanı’nın önemine dikkat çekti ve limanda işlerin iyi gitmediğine vurgu yaptı. 

“Buna bir çözüm bulmak gerekir”
   Limandaki sorunlara yönelik öneride bulunan Güngördü. “Çok başlılığının kaldırılması anlamında bir sekreterya oluşturulmalıdır. Bu sekreterya bir komite gibi çalışmalı” dedi.
   Daha önce limandaki bazı yetkilerin belediyeye devredileceği sözü verildiğini ancak bunun gerçekleşmediğini dile getiren Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, şunları söyledi:   
   “Kenti ziyaret eden herkesin en uğrak yeri Girne Antik Limanıdır.  Ancak üzülerek gözlemliyoruz ki Antik Limanda işler iyi gitmiyor. Bunun da sorumluluğu kimdeyse, bu işe bir çözüm bulmak gerekir. Bizim görüşümüz şudur; limana yönelik bir sekreterya oluşturulmalı, bu sekreterya bir komite gibi çalışmalı, esas sahibi belediye olmalı. Belediye de diğer disiplinlerle beraber hareket ederek turizm, balıkçılar, yatçılar, turizmcilerle birlikte adım atmalı, Belediye burada aktif görev almalı ve yasal sorumluluğun tümü belediyeye geçmelidir. 

“Çok başlılık olmamalı”
Ama bu yasal sorumluluk Belediyeye geçmeli dediğimde yanlış anlaşılmasını da istemiyorum. Bu durum, diğer kurum ve kuruluşların dışlanacağı anlamına gelmez, ama koordinasyonun bir elden yürütülmesi anlamında ve çok başlılığın kaldırılması anlamında limanda bir sekreterya oluşturulmalıdır. Geçmiş dönemde bir protokolla limandaki bazı yetkilerin Belediyeye devredileceği bizlere söylenmişti, hatta, protokol taslağı hazırlanmıştı ancak hükümet değişikliği yüzünden kesintiye uğradı. Şimdiki Bakanımız da huzursuz. Hep beraber doğru bir çözüm bulabiliriz.” 

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2017, 09:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473