banner564

Bu kadar kolay!

Sosyal yardımla yaşayan ve sağlık sorunlarıyla boğuşan Ayşem Özertem, 23 yıl sonra devletin tahsis ettiği evden çıkarılıyor

Bu kadar kolay!
banner598

 Çiğdem AYDIN
    Annesiz, babasız büyüyen, bir çocuk sahibi olduktan sonra eşinden boşanan ve çeşitli sağlık sorunlarıyla boğuşan Mutluyaka sakini Ayşen Özertem, şimdi de 23 yıldan beri ikamet ettiği evden atılma korkusu yaşıyor.
   Tansiyon ve şeker hastası olan kadın, yaşadıklarını Diyalog’a anlattı. Özertem, anne babasının olmadığını, çocukluğunun sosyal yardım merkezlerinde geçtiğini ve teyzesi tarafından büyütüldüğünü söyleyerek başından geçen son olay karşısında büyük üzüntü yaşadığını söyledi.
   Sosyal yardım maaşı ile geçinmeye çalışan kadın şimdi bir de yaşadığı evden atılıyor. 
   1995 yılında devlet tarafından tahsis edilen bir evde yaşamını sürdüren Özertem’e 4 yıl önce birileri gelip, “Bu ev bizim, işte tapusu bu evi boşaltmalısın” dedi. 
   Ev sahipleri talihsiz kadının yaşadığını öğrenince evi boşaltması konusunda ısrarcı olmadı. Ancak aradan geçen zamanda kadının yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için devletin hiçbir makamı adım atmadı. 
   20 yılı aşkın bir süredir yaşadığı evden çıkmak zorunda kalacağını öğrenen kimsesiz kadın ne yapacağını şaşırdı. 

“Sokakta mı kalayım?”
   İlgili bakanlıklara giden Ayşen Özertem’e kimse bakmadı, ilgilenmedi.  Talihsiz kadın, yaşadığı olayları şöyle anlattı: 
    “1995 yılında evlendim. Bir ev bulduk o dönem İskan Bakanlığı’ndan ve girdik eve. Ev bizim diye kayıt yapıldı. Benim bir çocuğum oldu, daha sonra boşandım. Kimsem yok.  20 yıl yaşadığım evin bir başkasına verildiğini öğrendim.  1995 yılından bu yana içinde oturuyorum ama 4 sene önce evi başkasına verdiler. Benim kimsem yok. Annem babam yok, sosyal yardım ile büyüdüm. Sosyal yardım maaşı alıyorum, yalnızım. Şimdi evsiz kalacağım. Her yere gittim, dairelere bakanlıklara ama hiçbir şey olmadı.”
   Ev sahiplerinin kendisine vicdanlı davrandığını anlatan Ayşen Özertem, devletin sorunu çözmesini istiyor. Özertem şöyle diyor:
    “İnsanların vicdanına kaldı ne zaman çıkacağım. Beni evden çıkarmak da istenmiyorlar. İnsanlar İskan’a gidiyor, koçanı kırdırmak için ama o da yapılmıyor. Bu tamamen devletin hatası düzeltmeleri lazım ama kimse bir şey yapmıyor. Ne yapayım ben sokakta mı kalayım?” 

Muhtar da devrede 
    Mutluyaka Köy Muhtarı Buran Dirensoy da İçişleri Bakanlığı ile görüştüklerini ve Ayşen hanım için yeni bir yer göstereceklerini kendisine söylediklerini aktardı.:
   “Bize yeni bir yer göstereceklerini söylediler. Başkasına verildi koçan, bu insanlar da evlerini istiyor. benimle de konuştular. Ev sahibine durumu anlattık, kadın burada otururken buradan çıkmasın dedik. İnsanların ev kendi malı, kadını da zorda bırakmak istemiyorlar ama evlerini de almak istiyorlar.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473