banner564

Bu son

UBP lideri Özgürgün, parti genel başkanlığı ve milletvekilliği konusunda açık mesaj verdi: 

Bu son
banner598

Aytuğ TÜRKKAN
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, ekim ayı sonunda gerçekleştirilecek olan kurultayda son kez başkanlık için aday olduğunu açıkladı. Özgürgün, ayrıca milletvekilliği seçimlerine de katılmayacağını belirterek, 2020 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçiminde de aday olma konusunda olumlu sinyaller vermedi. 
4’lü koalisyon hükümetini de acemilikle suçlayan Özgürgün, sorunların çözümüne yönelik cebindeki formülü paylaşmayacağını zira koalisyon hükümetini oluşturan partilerin muhalefette oldukları dönem her sorunu çözecek yetenekleri olduğunu halka söylediklerini anımsattı, “Buyurun yapın” dedi. 
“Seçim istemeyen de koalisyon ortaklarıdır” diyen Özgürgün, bugün seçim olsa koalisyonu oluşturan partilerin sandıkta kalacaklarını öne sürdü. 
Özgürgün, Diyalog Tv’de yayınlanan Aytuğ Türkkan ile Detay programına konuk oldu, önemli açıklamalarda bulundu.

 “Kaybedersem milletvekili olarak göreve devam ederim” 
Özgürgün, “Benim için UBP’nin kurultayından çok ülkenin durumu ön planda.  Ama tabii ki kurultayımız vardır. Ama ülke konusuna daha çok zaman ayırıyorum. Parti içi seçimler benim için bir araçtır” dedi.
Kurultayı kaybetmesi halinde tavrının ne olacağı sorulan Özgürgün, “Benim için hiçbir sorun yaratmaz. Ne partim, ne görüşüm, ne tabanımla olan ilişkim değişmez. Bu partinin milletvekili olarak görevime devam edeceğim, hiç bir sıkıntı olmaz” ifadelerini kullandı. 
Kurultay için çok sayıda üye yaptı şeklinde eleştirilerin olduğunun anımsatılması üzerine Özgürgün, “9 bin 200 üyeyle 2015 kurultayına gittik. 12 bin üyeyle 2017 Kasımda milletvekilliği sıralamasına gittik. Şu anda da sayı aynıdır. Değişen bir şey yoktur. Fazladan hiç üye yapılmamıştır 1 yılı aşkındır. Mevcut üyelerin korunmasına önem gösterdik” sözleriyle kendini savundu. 

“Cumhurbaşkanlığı’na aday olacağımı söylemedim”
Özgürgün, 2020’de cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız yönündeki soruya da şu şekilde cevap verdi: “Ben cumhurbaşkanlığına aday olacağımı söylemedim. Cumhurbaşkanı adayını UBP yetkili kurulları saptar. UBP’de bir teamül var genel başkan cumhurbaşkanı aday olur diye.  Bugünkü seçimin sonucu ortaya çıkmadan 2020’de partinin yetkili kurullarının nasıl bir karar vereceği belli olmadan adaylığım söz konusu olamaz. Benim zaten 2020’deki cumhurbaşkanı adaylığı gibi bir hedefim yok. Yanlış anlaşıldı sanırım. Ben 2020’ye kadar UBP kurultaya tek adayla gitsin, birlik beraberlik sağlansın ve 2020’de cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra ben kurultayı çağırayım ve ben aday olmayım demek istemiştim. Bu kurultaya tek adayla gidersen 2020’deki seçime birlik beraberlikle gidelim ve seçimden sonra da (cumhurbaşkanı adayı olurum ya da olmam bunu konuşmadan) ben 2020’den sonra devam etmeyeceğimi söylemiştim. Bu son başkanlığımdır hatta son milletvekili adaylığım. Yani ben bir daha milletvekili adayı değilim, başkan adayı da değilim. Erken seçim olursa aday değilim ama 2023’e kadar bugünkü milletvekilliği dönemim devam ediyor.”

“UBP muhalefette güçleniyor”
Özgürgün, kendisinin başkanlıktan gitmesi durumunda başka bir adayın hükümette bulunan bazı partilerle hükümet kuracağına yönelik iddialara ise şu yanıtı verdi: “Bunu söylemek hatta konuşulup anlaşılmışsa 4’lü ortak neden hala hükümette o zaman?  Bu çok daha kötü bir durumdur o zaman. Bunlar bana göre belki bir ara prim yapardı ama artık prim yapmaz. UBP’nin hükümette olmaması zaten aleyhinde bir durum da değil. Muhalefette güçleniyor UBP. Güçlenen UBP’nin 4 partiden biri ile anlaşıp hükümet olacağını söyleyen bir adaya ne kadar itibarı olabilir. Çünkü giyeceğiniz ateşten gömlek. Bizim aday arkadaşlarımız da bunlardan daha tecrübeli değil, halkımız bunu görüyor. 3-4 sene bakanlık yapmış arkadaşlarımdır aday. Onların bunlardan ne farkı var. Bunlarla hükümet kurarlarsa ne olacağını sorgulamaz mı halkımız. Bir umut olacaksa biri geçmişte deneyimleriyle bunu ortaya koyması lazım. Ben bu onayı geçen seçimde halkımızdan aldım. Ben kimseyle görüşmedim. Orada bir hükümet var, devam edecektir. Hükümet krizi olursa o zaman konuşuruz. Onu konuşan da bunu konuşan da bence tamam değildir.

“Beceriksizlik ve deneyimsizlik var” 
Bizim 22 aylık dönemimizde döviz artmamış mıydı? Ama biz sıfır zamla geçtik, hatta petrol fiyatlarında ucuzlamaya bile gittik. Bu dönemlerin doğru kararlarla panik yapmadan geçilebileceğinin örneğini vermiş bir hükümetin başbakanı olarak ben bugün yaşanan durumu vahim olarak niteliyorum. Beceriksizlik ve deneyimsizlik var.” 

“Halktan intikam almak için kurulmuş bir hükümet var”
Bugünkü hükümetin halkı düşünmeden pervasızca zam yaptığını savunan Özgürgün, “Seçimden yenik çıkmış partilerin oluşturduğu bir hükümet var. Halktan intikam almak için kurulmuş bir hükümettir. Olay bunu halka ödetmektir”  iddiasında bulundu.

 “Seçim olsa 4’ü de sandıkta kalır” 
“Bugün seçim olsa koalisyon hükümetinin ne alacağını çok merak ederim” diyen Özgürgün, şöyle devam etti:
“Biz, 22 aylık hükümetten sonra yüzde 36 oy aldık. Bunlar, 8 aylık hükümetten sonra seçim olsa bunların 4’ü de sandıkta kalacak, ben size iddia ederim. İktidardaki partiler seçim istemeyen noktadadır. Yoksa bizim için hava hoş. Biz seçimde de varız. Seçim istemiyorlarsa onun gereğini yerine getirmeleri lazım, doğru düzgün yönetim yapmaları lazım. Ama 8 ayda her konuda sıkıntı yarattılar. O nedenle seçim istemiyorlar.”

“Cebimdeki formülü bunlara vermem” 
UBP ekonomik sıkıntı konusunda öneri sunmuyor eleştirisini yanıtlayan Özgürgün sözlerine şöyle devam etti: “Ben hükümete kalkıp da ne yapması gerektiğini söyleyecek değilim. Sen iddiayla geldin, her şeyi yapacaktın, ne oldu? Her şeyi bilen bir ulema grubu ve her sorunu aşacak bir grup ve bizim hiçbir şey yapmadığımızı savunan bir gruptu bunlar. Buyurup yapsınlar. Çıkıp muhalefeti eleştirecek kadar bir de pişkinlik yapıyorlar, pes! Ben cebimdeki formülü bunlara vermem ama yapılacak çok şey vardır.”

 “Özel hayatım ile ilgili haberler kasıtlı”
Özgürgün, eski eşiyle ilgili kamuoyunda çıkan haberleri kasıtlı olarak nitelendirdi ve şunları söyledi: “Bir siyasetçinin özel hayatı gündem olabilir ama bu dengeli ve eşit şekilde yapılmalıdır. Bu ülkenin en başarılı partisinin başkanına yapılıyorsa bunda kasıt vardır derim. İktidar olduğunuz ana muhalefetin başkanı ile uğraşıyorsunuz. Buyurun yapın diyoruz, yapamıyorsunuz. Mahkemede olan konuları kamuoyuna yansıtıyorlar. Bu konular ne benim partimle ne de siyasi hayatımla alakası yok. Siyaseten bir yanlışlık varsa bunlar ortaya konsun derim, yoksa herkesin özel hayatı konuşulmaya başlarsa kimse bundan hoşnut olmaz.” 

New York süreci… “Umut yok”
Kıbrıs sorununa ilişkin de düşüncelerini paylayan Özgürgün, New York zirvesinden bir sonuç beklemediğini ifade etti, Rum Yönetiminin tavrını eleştirdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473