banner564

Bu son olsun Ahmed

Lefkoşa’da By Phone isimli işyerinin kapısını kırmak isterken suçüstü yakalanan Sudanlı öğrenci tutuksuz yargılanacak

Bu son olsun Ahmed
banner598
Suna ERDEN
Lefkoşa’da By Phone isimli işyerinin kapısını kırmak isterken suçüstü yakalanan 18 yaşındaki Sudanlı öğrenci Ahmed Suliman Mohamed hakkındaki soruşturma tamamlandı. Zanlı üç gün süren tutukluluğun ardından dün teminat için Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Bir önceki duruşmada zanlının üzerinde bulunan suç gereçlerinin Fellahoğlu Kuyumculuk ’ta kullanılan gereçlerle eşleştiği açıklanırken, teminat duruşmasında Mohamed’in Fellahoğlu Kuyumculuğu soyan şahıs olmadığı ortaya çıktı.
Duruşmada zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis, zanlının Lefkoşa’da işletmeciliğini Hasan Açan’ın yaptığı By Phone isimli telefon dükkânın kilidini çekiçle kırmak isterken fark edildiğini söyledi. 
Polis, zanlıyı anahtarı kırmak isterken çevredekilerin fark etmesi üzerine olay yerinden kaçmaya çalıştığını ve suçüstü yakalandığını belirtti. 
Zanlının sırt çantasında yapılan aramada, çekiç, bir çift eldiven, bere bulunduğunu, zanlının gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini söyledi. Polis, zanlının ülkemizde öğrenci statüsünde bulunduğunu belirterek teminata bağlamasını talep etti. 
Mahkeme, zanlının öğrenci olmasını göz önünde bulundurarak ve kendisine bir şans vererek yurt dışına çıkışının yasakladı ve haftada bir gün polise giderek imza atması şartları ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2017, 11:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474