banner564

Bugünkü görüşme iptal

Barış Burcu, müzakerelerin yeniden başlaması için gerekli adımların atılmasını umduklarını kaydetti

Bugünkü görüşme iptal
banner598
Kıbrıs müzakerelerinde bugün için planlanan liderler görüşmesi yapılmıyor. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, bugünkü müzakerenin yapılmayacağını belirtti. Gelinen aşamada Kıbrıs Türk tarafının görüşlerini ve taleplerini ilettiğini ifade eden Barış Burcu, “Umarız kısa zamanda gerekli adım atılır ve yeni tarih belirlenir” dedi.
TAK muhabirinin sorusu üzerine açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, Rum meclisinin Enosis plebisitiyle ilgili kararına işaret ederek “Alınan bu yanlış kararın geçersiz kılınması için hem siyasi düzeyde, hem idari düzeyde somut adım atılmasını bekliyoruz” dedi.

Hristodulidis: Anastasiadis üzgün
Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in bugünkü  görüşmenin yapılmayacak olmasından ötürü üzgün olduğunu belirtti.
Rum kaynaklara göre Hristodulidis, Anastasiadis’in BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabet Spehar ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından açıklamada bulundu.
Hristodulidis, Spehar’ın Anastasiadis’e, Akıncı’nın bugünkü görüşmede hazır bulunmayacağı bilgisini verdiğini ve bu nedenle bugün yapılması planlanan görüşmenin gerçekleştirilmeyeceğini söyledi. 
Bunun tüm Kıbrıs halkı; Kıbrıslı Rumlar ve Kıbrıslı Türkler için olumsuz bir gelişme olduğu değerlendirmesinde bulunan Hristodulidis, Anastasiadis’in söz konusu gelişmeyle ilgili olarak üzüntüsünü dile getirdiğini, aynı zamanda, BM ile Güvenlik Konseyi kararları ve 2014 ortak açıklaması temelinde bir sonuca varılması için anlaşmazlığın olduğu özlü konularda özlü diyalogun sürmesine hazır olduğunu belirttiğini aktardı.

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2017, 09:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474