banner564

Bunu hak etmiyoruz

Başkent Lefkoşa’da birçok yolun çökmesi ve oluşan çukurlar sürücüleri isyan ettirdi

Bunu hak etmiyoruz
banner598

 Ömer KADİROĞLU

   Başkent Lefkoşa’nın birçok bölgesinde yıllardır bakım ve onarım yüzü görmeyen yolların çökmesi, ayrıca bazı yerlerde derin çukurların oluşması, sürücüleri isyan noktasına getirdi.   
   Özellikle Dr. Fazıl Küçük Bulvarı üzerinde yollarda oluşan çukurlar, bu yolu kullanan binlerce aracın lastiklerine ciddi hasarlar veriyor.
   Diyalog’a konuşan sürücüler “Araçlarımız ciddi zararlar görüyor. Biz üzerimize düşen görevleri yerine getirerek ruhsat parası ödüyoruz ancak araçlarımızı güvenle süreceğimiz yollar bulamıyoruz” dedi.
   İşte vatandaşların görüşleri:
Cemal Sarı
“Yollarımız ne yazık ki içler acısı bir durumda. Araçlarımız için ödemiş olduğumuz ruhsat paralarını kesinlikle hak etmiyorlar. Her gün kullandığımız yollarda oluşan çukur ve çökmeler nedeniyle araçlarımız ciddi şekilde zarar görüyor. Özellikle ana yolların bakımsız olması ciddi kazalara davetiye çıkartıyor. Bu konuda ilgili mercileri göreve davet ediyor ve yol güvenliğinin sağlanmasını istiyoruz.”
Murat Domrul
“Yollarda ciddi bir bakım yapılması gerekiyor. Bazı yollarda çökmeler meydana geldi ve bu yollarda ciddi tehlikeler söz konusudur. Bu yolların acilen yapılması gerekiyor. Araçlarımız için evrak çıkarmada büyük paralar ödüyoruz ve maalesef kullanacak düzgün bir yol bulamıyoruz. Her gün kullandığımız yollar çukurlarla dolu. İvedilikle bir çözüm üretilmesini istiyorum.”
Mehmet Duran
“Büyük araçların özellikle kamyonlar yük limitini aştıkları için yollarda çökmeler meydana geliyor bu çökmeler de zamanla tahrip olup derin çukurlara dönüşüyor. Bu konuda ciddi bir denetleme çalışmasının başlatılması gerekiyor. Yollarda oluşan tahribat nedeniyle araçlarımızda zararlar meydana geliyor. Evraklarımızın yollarda gidebilmesi için evrak paraları ödüyoruz ancak güvenle gidecek bir yol bulamıyoruz. Bu konuda ilgili kişilerin çalışma başlatarak yol güvenliğini sağlaması gerekiyor.”
İbrahim Cella
“Ben bu ülkede senede yalnızca iki ay kalıyorum. Benim aracım on ay kullanılmıyor olsa da ben her türlü gerekli tüm evraklarımı çıkarıyorum ancak yollarda herhangi bir çalışma, tahrip olan yerlerde bakım onarım gibi bir çalışma göremiyorum. Bu oluşan çukurlar nedeni ile araçlarımızda hasarlar meydana geliyor. Bu konuda Belediyeler mi? Karayolları mı? İş yapmak istemiyor bilemiyorum. Kamyonlar aşırı yük alarak yollara zararlar veriyor. Bu konuda denetim yapılması ve ceza kesilmesi gerekiyor. Bu gibi durumları yurt dışında en iyi şekilde gördüğümüz için adaya gelince bu eksiklikleri görüyor ve içim acıyor. Acilen bu konulara çözüm üretilmesi gerekiyor.”
Bünyamin Yesirgil
Yollar berbat durumda. Bu yollarda giderken tarlada gider gibi hissediyoruz. Araçlar yollardaki çukur ve çökmeler nedeni ile ciddi zararlar görüyor. Köy yolları neyse ki onların da yapılması gerekiyor ancak ana yollarda yaşanan bu sıkıntı ciddi bir tehlike arz ediyor. Aşırı yük alan kamyonlar yollarda ciddi zararlara neden oluyor ancak herhangi bir denetleme söz konusu değildir. Yolların halkın güvenliği konusunda acilen yapılması gerekiyor.”
Gürcan Köseçavuş
“Yolların durumu çok sıkıntılı olsa da yapılan herhangi bir çalışma göremiyoruz. Yollardaki çukurlar nedeniyle araçlarımızda zararlar meydana geliyor. Aracıma gerekli her evrağı çıkartıyorum ancak devlet bize güvenli bir yol sağlayamıyor. Ben makinistim ve tamire gelen araçların büyük çoğunluğu alt düzen tamiri için geliyor. Aşırı yük alıp yollara çıkan kamyonlar da yollara ciddi zararlar veriyor. Bunlar ne yazık ki denetlenmiyor. Yetkililerin bu soruna çözüm üretmesi ve vatandaşların güvenli yollarda seyahat etmesi gerekiyor.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473