banner564

‘Burası Dingo’nun ahırı değil’

Toprak Ürünleri Müdürü Mehmet Savaş Arkut, arkasından kurban kesip, helva dağıtılmasının kendisini üzdüğünü söyledi, eski bakan Şahali personelin eylemine tepki gösterdi:

‘Burası Dingo’nun ahırı değil’
banner598
Çiğdem AYDIN 
Toprak Ürünleri Kurumu (TÜK) Müdür Vekili Mehmet Savaş Arkut, arkasından kurban kesip, helva dağıtılmasının kendisini üzdüğünü söyledi. Tarım Eski Bakanı Erkut Şahali de şahsi facebook sayafasından yapılanlara tepki göstererek, “Burası Dingo’nun ahırı değil” dedi.
Diyalog’a konuşan Arkut, “Şahsıma karşı yapılan bu kutlama beni de ailemi de çok üzdü. Elbette kamu görevlilerinin kurumları ile ilgili beyanat vermeleri, izinsiz eylem yapmaları yasaktır. Beni en çok hayrete düşüren 240 kişinin ekmek yediği bu kurumda üç beş kişinin kapı önünde kurban kesmesi ve helva dağıtması sanki tüm personelin rahatsızlığıymışım gibi yaratılan algı oldu. Dahası bu arkadaşların biri katip, ikisi, üçü geçici kadrolu işçi, biri de üçüncü derecede muhasebe memurudur. Bu kişiler hangi verilere, hangi rakamlara, hangi icraata göre TÜK’ün mali durumu hakkında basına bilgi verdiler? Verileri nedir? Bunu da açıklasınlar” dedi.

Ailem de üzüldü
Bazı TÜK çalışanlarının kendisi hakkında sarf ettiği sözler ve iddialara kayıtsız kalamayacağını belirten Arkut, görevini hakkını vererek yaptığını ve içinin rahat olduğunu belirtti.
Arkut konuşmasının devamında şunları kaydetti, “Kıbrıs Türk Hava Yolları benzetmesini hangi resmi verilere göre yaptılar bu kamu görevlileri bunu da açıklasınlar. Şahsım hakkında yapmış oldukları kutlamayı kınıyorum. İki tane oğlum ve ailem de ciddi şekilde çevreleri tarafından rencide oldular bunun bedeli nedir peki? Kim söyleyebilir bunu. Gerçekten çok üzgünüm ailem adına, ben bu yaptıkları (kurban kesme, helva dağıtma) şeyleri yaparken içerde görevimin başındaydım. Mali İşler Amiri olarak da görevimi layıkıyla yerine getirmeye devam edeceğim. 

“Eylem yapılırken odamdaydım, bilmiyordum…”
Bu arkadaşlar kapının önünde bu yakışıksız eylemi yaparken odamdaydım, bilmiyordum, haberim yoktu. Diğer arkadaşlar söyledi. Basın mensuplarını da görünce sadece “yazık” dedim, o kadar. Ben vekillik yaptığım dönemlerle ilgili göreve başladığım gün de dün de mali tablo ortadadır, asla tek başıma kararlar almadım yönetim kurulu kararlarıyla hareket ettim. Anlım açıktır. Suçlama niteliğindeki iddiaları da kabul etmemekle birlikte bu yapılanı hukuk yoluna taşıyacağım. 

“İddialar kabul edilir değil…”
Burada asılsız iddialarla kurum adına değil şahsım adına ifadeler vardır bu kabul edilebilir değildir. “Müdür vekili aldı kurumu batırdı” ne demektir? Benim yaptığım her şeyi Maliye Teftiş İnceleme Kurulu’na her adımımı yazılı sundum. Sözlü değil, yazılı olarak sundum. Benim ismimi kullanarak bu ifadelere yer vermeye hakları yoktur. Hangi bilgiye istinaden ifade ettiler bunu açıklasınlar. Çok da uzatmak istemiyorum, neticede bunları yaptıklarında ben görevim başındaydım odamdaydım, yönetim de odasındaydı ama engel olmadılar nedenini bilmiyorum. Neticede yeni bakanımız da duruma üzülmüş ve haklarında soruşturma başlatmıştır sonucunu izleyip göreceğiz. Bunun için de ayrıca teşekkür ederim kendisine. ” 

“Dingo'nun ahırı”
Öte yandan, Tarım eski Bakanı Erkut Şahali de şahsi facebook sayafasından yapılanları şu sözlerle eleştirdi: 
“Toprak Ürünleri Kurumu Müdür Vekili görevden alındı diye kurban kesip helva dağıtan bazı personel, ülkedeki kamu yönetiminin geldiği noktanın aynası oldu. Halbuki kurumda kayıtlı 120'yi aşkın çalışan arasında bu yaramaz olaya imza atanlar bir elin parmakları kadar ancak vardır. Bu olayı yadırgayanlar ve ayıplayanlar dahi “ne kadar kötü yönetmiş olursa olsun” diyerek aslında olayı bir miktar normalleştiriyor. Bu olay hiçbir hal ve koşulda kabul edilemez, haklı görülemez.

Kamu kurumlarına hiçbir kamu çalışanı “Dingo'nun ahırı” muamelesi de yapamaz. Ne iyi ki, halkın hizmetkarı olduğunu bilerek görev yapan kamu çalışanları hala ezici biçimde çoğunluktadır ama bir çuval incir o kadar kolay berbat olabiliyor ki. Yaşayarak görüyoruz, gördükçe emin oluyoruz. Bu toplum, atandığı müdürlük görevine omuzlarda, davul zurna eşliğinde giderek makamı teslim alanları da görmüştü. Şimdi de müdür vekili görevden gitti diye helva döküp, kurban kesen kamu çalışanlarını da görmüş oldu. Ve ne iyi ki kurum yönetim kurulu başkanı soruşturma başlattıklarını açıklayarak yüreklere su serpti. Ben, herkes unutsa dahi, bu soruşturma sürecini ilgi ile izleyip sonucunun ne olacağını merakla beklemeye devam edeceğim. Şimdiden, “hasıraltı” niyeti olan varsa, haber vereyim dedim..”

Müdür’ün ‘Kelebek’ şiiri
Toprak Ürünleri Kurumu Müdür Vekilliği görevi sona eren ve bazı personel tarafından eleştirilen Mehmet Savaş Arkut, ‘Kelebek’ adlı şiirini sosyal medyada paylaştı. 

KELEBEK
Çiçek sabahın olmasını beklemiş,
Güneş doğsun da giyineyim demiş,
Rengarenk kelebekler gelecek,
Onlarla biraz dertleşirim eylemiş.
Hava durgunmuş,
Hafif hafif esiyormuş rüzgar,
Güneş gülümsüyormuş ağırdan,
Tek sıkıntı yaşanıyormuş geçmeyen zamandan.
Beyaz horoz ötmüş kırlardan,
Düşünceler kurtulmuş kahırdan,
Çiçek fırlayıp kalkmış yatağından,
Güzel kelebek görünmüş uzaktan.
Çiçek seslenmiş usul usul,
Sıkılma demiş gel tacıma buyur,
Biraz konuşur, sohbet ederiz,
Birlikte güzel zaman geçiririz.
Kelebek aksi imiş akşamdan,
Uyku süzülememiş dimağından,
Şikayetçi imiş tüm olanlardan,
Kaçıp kurtulmak istiyormuş yaşamından.
Çiçek şaşkınlığa bürünerek durmuş,
Tüm beklentileri harap ve bitap olmuş,
Kelebek durmaksızın yola koyulmuş,
Çiçek boynu bükük susmuş ve oturmuş. 

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2016, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474