banner564

Bütçede para var

CTP, suyun geçiş fiyatı döneminde belediyelerin hükümet tarafından desteklenmesini talep etti

Bütçede para var
banner598
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), belediyelere; Türkiye’den gelen suyun fiyatı, geçiş dönemi anlaşması ek protokolünün yapılması ve sübvansiyon desteği için “Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği çatısı altında birlik ve beraberlik içinde mücadele etme ve Kıbrıs Türk halkının kurumlarının ve yurttaşların haklarının korunması” için mücadeleyi yükseltme çağrısı yaptı.
CTP, hükümeti de, belediyeleri halkın su ihtiyacını ve “suyu istemiyorlar” veya “Türkiye’ye karşıdırlar” gibi “demagojik ve gerçekle ilgisi olmayan iddiaları” bir yana bırakarak, belediyelerle derhal diyalog kurarak teknik çalışmaları süratle tamamlayıp, hükümet iradesiyle ortak bir perakende satış fiyatı belirlemeye de çağırdı.
CTP, belediyelerin, geçiş döneminde özellikle kayıp kaçağı minimize edecek yatırımlar yapılıncaya kadar bütçede halihazırda var olan bu konu için ayrılan 15,5 milyon TL’nin kullanılarak desteklenmesini talep etti.
Bu konuda Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş ile Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun destek açıklamaları yaptığını anımsatan CTP, Çavuşoğlu’nun daha sonra bu konuda “tutarsız” yaklaşım sergilediğini iddia etti.

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2016, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474