banner564

Bütün Kıbrıs ağladı

17 yaşındaki ehliyetsiz H.S.’nin kullandığı aracın kaza yapması sonucu yaşamını yitiren 15 yaşındaki Hasan Kusetoğulları Nergisli’de son yolculuğuna uğurlandı

Bütün Kıbrıs ağladı
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Nergisli - İnönü yolu üzerinde yaşanan ve yürekleri dağlayan trafik kazasında hayatını kaybeden 15 yaşındaki Hasan Kusetoğulları dün son yolculuğuna uğurlandı.
Doktor Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi Bilişim Teknolojisi Bölümü öğrencisi Kusetoğulları için Nergisli Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Kusetoğulları, öğle namazının ardından Nergisli Mezarlığı'na defnedildi.
Kusetoğulları, gözyaşları arasında toprağa verilirken, kazaya neden olan 17 yaşındaki sürücü de Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Kazada yeğenini kaybeden sürücü H.S. mahkeme salonunda gözyaşı döktü.

Feryatlar yürekleri dağladı
Yeğeni H.S.’nin kullandığı aracın kaza yapması sonucu yaşamını yitiren Hasan Kusetoğulları son yolculuğuna uğurlandı
Kusetoğulları için Nergisli Camisi'nde düzenlenen cenaze töreninde, çocuğun ailesinin feryatları yürekleri dağladı.
Hasan Kusetoğulları’nın tabutuna sarılan annesi Kadriye, babası Kaşif ve ablası dakikalarca gözyaşı dökerek feryat etti.
Talihsiz çocuğun cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından, omuzlara alınarak köy camisinden kabristanlığa kadar taşındı. 
Kusetoğulları’nın cenazesinin defnedileceği sırada da acılı ailesinin feryatları yükseldi. Kusetoğulları’nın cenazesi, dualar ve gözyaşları arasında Nergisli Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Polis görüntü aldırmadı
Kazada aracı kullanan 17 yaşındaki sürücü H.S. ise dün sabah saatlerinde Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. 
Polis, 18 yaşından küçük olan zanlının fotoğrafının alınmaması için büyük gayret gösterdi.
Girişte zanlıyı adeta saklayarak mahkeme binasına sokan polis, çıkışta ise cezaevi aracı ile mahkeme binasından çıkararak Dörtyol Polis Karakolu’na götürdü.

Polis subayı kazanın oluşumunu anlatı
Mahkemeye meseleyi aktaran Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şubesi’nde görevli polis müfettiş muavini İsmail Yağız, zanlının, 3 Temmuz 2019 tarihinde, saat 22:00 sıralarında, İnönü ile Nergisli anayolu üzerinde, yönetimindeki araç ile seyrederken, sağa meyilli viraşa geldiğinde, direksiyon hakimiyetini kaybederek yolun sağından çıktığını ve kaza sonucunda 15 yaşındaki Hasan Kusetoğulları’nın yaşamını yitirdiğini söyledi.
 Soruşturmanın yeni başladığını bildiren Yağız, mahkemeden süre talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Hazan Aksun, meselenin de ciddiyetine vurgu yaparak, yeni başlayan soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlının, 1 gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474