Bütüncül politikalar hayata geçirilmeli

Cumhurbaşkanı Erhürman, kadına yönelik şiddetin toplumsal bir sorun olarak ele alınması gerektiğini belirtti ve ekledi

Bütüncül politikalar hayata geçirilmeli

Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Lefkoşa'da bir markette meydana gelen bıçaklı saldırının ardından yaptığı açıklamada, kadına yönelik şiddetin yalnızca bireysel olaylar üzerinden değil, toplumsal bir sorun olarak ele alınması gerektiğini vurguladı. Erhürman, kadına yönelik şiddeti "medeniyet kaybı" olarak nitelendirirken, şiddetin önlenmesi için bütüncül politikaların hayata geçirilmesi çağrısında bulundu.
Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kadına yönelik şiddete ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kadına yönelik şiddetin bir "medeniyet kaybı" olduğunu vurgulayan Erhürman, şiddetin normalleştirilmesi ve magazinleştirilmesinden uzak durulması gerektiğini ifade etti.
Olayların yalnızca "kim yaptı" ve "neden yaptı" soruları üzerinden değerlendirilmemesi gerektiğini belirten Erhürman, özelde kadına yönelik şiddetten, genelde ise şiddetin her türünden arınabilmek için bütünsel politikaların ele alınması gerektiğini kaydetti. Erhürman, "Şiddetin normalleştirilmesinden, magazinleştirilmesinden, olay bazlı 'kim' ve 'neden' sorularından uzaklaşarak, özelde kadına yönelik şiddetten, genelde şiddetin her türlüsünden arınmak için bütünsel politikaları konuşmamız, buralara odaklanmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.
Açıklamasının sonunda yaşanan olaydan duyduğu üzüntüyü dile getiren Erhürman, yaralı kadına geçmiş olsun dileklerini iletti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473