banner564

Büyük coşku yaşandı

LAÜ bu yıl ön lisans, lisans ve lisansüstü programlardan bin 528 mezun verdi

Büyük coşku yaşandı
banner598

  Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) 2018-2019 Akademik Yılı mezunları önceki gün düzenlenen görkemli törenle diplomalarını aldı. 

   Törene, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, KKTC Başbakanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, bölge milletvekilleri ile diğer onur konukları katıldı. LAÜ bu yıl ön lisans, lisans ve lisansüstü programlardan bin 528 mezun verdi. Büyük Önder Atatürk, şehitler, merhum akademisyenler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan tören konuşmalarla devam etti.

   Akıncı: Emeğin, alın terinin taçlandırıldığı bir gün
   Mezun olan öğrencilere seslenen KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, “Bugün bu mezuniyette yaşamın yeni bir sayfasını çeviriyorsunuz, yeni bir döneme adım atıyorsunuz. Bu yeni dönemin yeni sorumlulukları olacaktır. Kuşkusuz, bugün yıllar süren emeğin, alın terinin taçlandırıldığı bir gün” dedi. 
 
 Tatar: Diploma almak her şeyin başladığı andır
   Başbakan Ersin Tatar ise, “Ben de uzun yıllar önce mezun oldum ve hiç durmadım, hep çalıştım. Diploma almak her şeyin bittiği an değil başladığı andır. Sizlere başarılar diliyor hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

Başçeri: Başarılı olacağınıza yürekten inanmaktayım
   Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri konuşmasında, “Sizler meslek hayatınızda Lefke Avrupa Üniversitesi’nde edindiğiniz bilgi birikimi ve deneyimle başarılı olacaksınız, buna yürekten inanmaktayım” dedi. 

Yükselen: LAÜ örnek bir kurum olmaya devam edecek
   LAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen törende yaptığı konuşmada, Akreditasyon çalışmalarında büyük başarılar elde eden ve sayıları her geçen yıl artan akreditasyonlarıyla LAÜ’nün uluslararası alanda prestij sahibi ve KKTC’nin en köklü üniversitelerinden biri olmanın gururunu yaşadığını belirterek, LAÜ Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yüksek öğretim alanında uluslararası ölçekte gurur duyulacak örnek bir kurumu olmaya devam edecek ve  en önemlisi büyük bir tutku ile sürdürmekte olduğu eğitimde kalite yolculuğundan hiçbir ödün vermeyecektir” dedi.
   Konuşmaların ardından mezun olmaya hak kazanan öğrencilere diplomaları verildi. Tören,   öğrencilerin eğitim hayatları boyunca heyecanla beklediği kep atımı ve havai fişek gösterisinin ardından mezuniyet kokteyli ile son buldu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473