banner564

Büyük hayaller gerçek olacak

Portekiz’deki genel kurula katılan Mehmetçik Belediye Başkanı Sarıçizmeli, kentin Cittaslow üyelik belgesini ve bayrağını aldı

Büyük hayaller gerçek olacak
banner598
Mehmetçik Belediyesi, Cittaslow Birliği’ne resmen üye oldu. Yeniboğaziçi ve Lefke belediyelerinin ardından Mehmetçik’in de üyeliğiyle Kuzey Kıbrıs’ın uluslararası sakin şehirler birliğine üye kent sayısı 3’e yükseldi.
Cittaslow Birliği’nin genel kurulu için Portekiz’in Vizela kentinde bulunan Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, dün öğleden sonra üyelik belgesini ve Cittaslow bayrağını Birlik Başkanı Stefano Pisani’den aldı. 
Mehmetçik Belediyesi yanında Polonya’dan, Tayvan’dan ve Fransa’dan yeni üyelerle Cittaslow Birliği’nin üye sayısı 30 ülkede 230 kente yükseldi. Cittaslow Birliği, Portekiz’deki toplantısında, 2019’daki genel kurulunu KKTC’de yapma kararı da aldı. 
Cemil Sarıçizmeli belgeyi aldıktan sonra yaptığı konuşmada, küçük bir ülkenin en küçük kentlerinden bir olan Mehmetçik’in büyük hayalleri olduğuna işaret ederek “Cittaslow’un hayallerimizi yerine getirmemizde bize yardımcı olacağına inanıyorum” dedi. 
“Bu ailenin bir üyesi olmaktan mutluyuz” ifadelerini kullanan Sarıçizmeli, üyelik sürecinde kendilerine yol gösteren Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve ekibine teşekkür etti. 

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2016, 10:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473