banner564

Biz bunu niye  başaramıyoruz?

Cumhurbaşkanı Akıncı “Dünyada çok daha yüksek binalar kimsenin burnu kanamadan inşaatlar kısa sürelerde bitirilir” dedi ve bir sitemde bulundu

Biz bunu niye  başaramıyoruz?
banner598

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, dün Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu’nu (Türk-Sen) kabul ederek görüştü.
Akıncı yaptığı konuşmada, “Dünyada bizdekilerden çok daha yüksek binalar yapılır, kimsenin burnu kanamadan inşaatlar kısa sürelerde bitirilir. Biz bunu niye başaramıyoruz? Bunu çok iyi sorgulamamız ve gereklerini yerine getirmemiz lazım. Demek ki, güvenlik tedbirleri tam olarak yerine getirileceği garanti altına alınmadan o inşaat başlamamalı. Birinci unsurun bu olması gerekir” dedi.
Koruyucu önlemlerle ilgili dünyadan uygulananlardan örnekler vererek, bilinen ve uygulanan tedbirleri yeniden keşfetmeye gerek olmadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Akıncı, “Standartları bu ülkeye getirmeli ve uygulamalıyız” diye konuştu.
Trafik ve iş kazalarının, iki önemli yakıcı toplumsal sorun haline geldiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Akıncı, “Bir yandan yollarda, trafikte can veriyoruz, öte yandan da inşaatlarda, özellikle, iskelelerden, binalardan düşen işçilerimiz hayatını kaybediyor. Geçtiğimiz yıllarda, yılda 7-8 ölümlü iş kazası oluyordu, 2018 yılında bu sayı 10’a çıktı, bu yıl da şu ana kadar 3 ölümlü iş kazası olduğunu biliyoruz. Bunlar çok büyük üzüntü kaynağıdır. Ama her ölümlü kazanın ardından sadece üzülmekle yetinmemek gerekir” dedi.


Bıçaklı:Yeterli denetim yok
Arslan Bıçaklı ise yaptığı konuşmada “Türk-Sen hem kendini, hem Kıbrıs Türk işçisini ve aslında Kıbrıs’ın kuzeyindeki varlığı temsil etmektedir. Dolayısıyla bu konularda birlikte daha fazla nasıl adım atabiliriz bir görüş alışverişinde bulunmak istedik” dedi.
İş kazalarına da değinerek, iş kazalarının son günlerde iş cinayetlerine döndüğü görüşünü dile getiren Bıçaklı, çıkarılan yasaların ve çalışma hayatıyla ilgi alınan kararların ne derece uygulandığının önemli olduğunu söyledi. Bıçaklı, “Yeterli oranda güvenlik alınamıyor, bunun denetimi de yapılamıyor” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474