banner564

Acı konuştu

Gürkut, izlenen kötü politikalar nedeniyle toplumun sağlık hizmetine güveni kalmadığını belirtti

Acı konuştu
banner598

14 Mart Tıp Haftası’nın açılışı dün Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nde düzenlenen basın toplantısıyla yapıldı.
Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Dr. Özlem Gürkut, Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odası Başkanı Dr. Dt. Ahmet Özant, Kıbrıs Türk Tabipleri Odası Başkanı Dr. Mustafa Taşçıoğlu’nun konuşma yaptığı basın toplantısında birliğin ve odaların yetkilileri de hazır bulundu.
İlk sözü alan Özlem Gürkut, ülkede yıllardır sağlıkla ilgili aynı sorunların konuşulduğunu, sağlıkta bir türlü kalıcı çözüm üretilemediğini söyledi.
Sağlıkta tarafların dahil edileceği güçlü bir sistem oluşturulmadığını ifade eden Gürkut, hekimlerin “kamu” ve “özel” olarak kamplaştırıldığını, siyasilerin bundan rant elde etme yolunu seçtiğini de söyledi.
Gürkut, “İzlenen kötü politikalarla toplumun sağlık hizmetine güveni kalmadı. Hükümetlerimiz, diğer her şey gibi sağlığın geleceğini de planlamaktan uzak” değerlendirmesinde bulundu.
Kıbrıs Türk Tabipleri Odası Başkanı Dr. Mustafa Taşçıoğlu, “Yeni doğan tarama testleri hala daha devlet güvencesinde yapılamıyor…Rahim ağzı aşısını aşı şemasına ekledik ama elimizde aşı yok” dedi.
Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odası Başkanı Dr. Dt. Ahmet Özant, “Bahane duymak, birbirini suçlayan siyasileri dinlemek istemiyoruz. Sorunlara çözüm, huzur ve güven içinde sağlıklı yaşam istiyoruz” şeklinde konuştu.
Kıbrıs Türk Hekimleri 100’üncü yılın anısına 17 Mart Pazar günü saat 12.00’de İstanbul’daki meslektaşlarıyla eş zamanlı olarak Lefkoşa’da yürüyüş yapacak. Yürüyüş, Girne Kapısı'ndan Surlariçine doğru olacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474