banner564

“Hukuk çiğneniyor”

Dome Hotel’de imza aşamasına gelinmesini eleştiren YDP Genel Başkanı Arıklı, Başbakanın konu hakkındaki tutumuna tepki gösterdi

“Hukuk çiğneniyor”
banner598

 Cumhuriyet Meclisi’nin dünkü toplantısında Dome Otel konusu yine tartışmaların odak noktası oldu. 

YDP Genel Başkanı “Hukuk çiğneniyor. İmzalayanlar da hukuku çiğniyor. Bana göre Sayın Başbakan da hukuku çiğniyor” derken Başbakan Erhürman ise “Dome Hotel’de konunun kira sözleşmesinin uzatılmasıdır. Aksi halde biten bütün kira sözleşmelerinde yeniden ihale gerekecek” dedi.
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu dün 11.00’de Teberrüken Uluçay başkanlığında  toplandı. 
Meclis İçtüzüğü’nün 62 maddesi uyarınca oturum sırasında yapılan konuşmalarda,  Dome Hotel ihalesi ele alındı.

Arıklı:Sona gelindi
YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı da söz alarak Dome Hotel konusunda sona gelindiğini ifade etti.
Başbakan’ın Dome Hotel konusunda ara yol bularak Vakıflar İdaresi’ne öneri sunduğunu, onların da bunu oy birliğiyle kabul ederek karşıya ilettiğini söyleyen Arıklı, bu önerinin kabul edilip edilmediğini bilmediğini kaydetti.
“Sayın Başbakan bana göre vicdanının ve hukuk bilgisinin aksine bir görüş ileri sürdü” iddiasında bulunan Arıklı, “Normalde ihaleye çıkılması gerektiğini o da gayet iyi biliyor ama partisinin içinden gelen seslere kulak vermek zorunda kaldı. Ayrıca tetikçi gazete ve gazetecilerin baskısına maruz kaldı ve kabul edilebilecek bir öneri sundu” dedi.
İhaleye çıkılmasına gerek olmasa Başbakan Tufan Erhürman’ın sunduğu önerinin kabul edilebilir halde olduğunu dile getiren Arıklı, şöyle devam etti:
 “Hukuk çiğneniyor. İmzalayanlar da hukuku çiğniyor. Bana göre Sayın Başbakan da hukuku çiğniyor çünkü Kamu İhale Yasası, Vakıflar İdaresi’ni de kapsıyor. Vakıflar bu yasaya tabidir ve Dome Hotel gibi devasa kuruluşlar sözkonusu olduğunda ihaleye çıkmak zorundadır. Son sözü hukuk söyleyecek. YDP olarak biz bunu mahkemeye götüreceğiz. Yapılan uygulama hukuki mi, değil mi hep birlikte anlayacağız.”

Topal başsağlığı diledi
HP Milletvekili Hasan Topal da konuşmasında, eski başbakan ve milletvekillerinden İrsen Küçük’ün vefatı konusunda konuşma yaptı.
Bu esnada kürsüden söz alan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay tüm halka başsağlığı diledi.

Denktaş: Destek verdim
Maliye Bakanı Serdar Denktaş da İrsen Küçük’e rahmet dileyerek başladığı konuşmasında Dome Hotel’in 11 yıl önce bu şekilde işletilmesine karşı olduğunu ifade ederek, bu süre içerisinde gördükleri nedeniyle 3 yıldır destek verdiğini belirtti.
İhaleye çıkılmalıydı kararı verilirse, tüm devletin tahsis ettiği alanları için ihaleye çıkılacağını kaydeden Denktaş, bunun olmasının yatırımların önüne geçeceğini söyledi.
Denktaş, zamanında Dome Hotel’in ucuz verildiğini ancak o zamanlar zarar eden bir işletme olduğuna işaret ederek, gelinen aşamada ise iyi bir anlaşma yapıldığını ve tamamı yerli olan bir işletmenin devamının sağlanacağını kaydetti.
Sağ-sol düşüncesinden çok doğru yönde giden kuruluşların daha iyiye gitmesi için katkı koymak gerektiğini söyleyen Denktaş, binanın belli bir süre sonra yıkılacak eleştirilerine karşılık “Eğer bir ihtiyaç varsa vakıflar ve devlet gerekeni yapar” yanıtını verdi.

Özyiğit: Olumlu yaklaşıyoruz
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit de İrsen Küçük’e rahmet dileyerek başladığı konuşmasında, Dome Hotel’in işletmesinin çalışanlara verilmesine ilk günden olumlu yaklaştıklarını belirterek, gelinen aşamada ise doğrusunun yapıldığını hep beraber gördüklerini kaydetti.

Erhürman: Yasa hükmü açık
Başbakan Tufan Erhürman da, İrsen Küçük’ü anarak başladığı konuşmasında, defalarca konuşulan konuların yeniden gündeme getirilmesini eleştirdi.
Başbakan Erhürman, Dome Hotel konusunda da neyle ilgili dava açılacağını bilmediğini, mahkeme kararının bağlayıcı olacağını, bir hukukçu olarak yasanın hükmünün çok açık olduğunu söyleyebileceğini ifade etti.
Yasaya göre, kiralamaların ihaleyle, işletme hakkı devir sözleşmelerinin ise ihale gerektirmediğini anımsatan Erhürman, yasanın kriterlerinin çok açık olduğunu ifade etti.
Tufan Erhürman, Dome Hotel’de konunun kira sözleşmesinin uzatılması olduğunu, aksi halde biten bütün kira sözleşmelerinde yeniden ihale gerekeceğini belirtti.
CTP’nin özelleştirme konusundaki tavrını da sıklıkla paylaştığını kaydeden Erhürman, kamu-özel ortaklığına karşı olmadıklarının defalarca söylediklerini, hem parti manifestosunda, hem de hükümet programında da yer aldığını belirtti. Erhürman, Mehmetçik’te de imzalanan bir şey bulunmadığına işaret etti.
Erhürman, mahkeme kararını bekleyeceklerini ve o karara göre hareket edeceklerini vurguladı. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
ALFAROMEO
ALFAROMEO - 5 yıl Önce

KKTC'DE, ADAM KAYIRMA DEVAM EDİYOR.

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474