banner564

Büyük mücadele unutulmadı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin Yıldönümü dolayısıyla ülke genelinde törenler düzenlendi

Büyük mücadele unutulmadı
banner598

 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 104. Yıldönümü dolayısıyla Tekke Bahçesi Şehitliği’nde tören düzenlendi.

Töre, çelenklerin şehitliğe sunulması, saygı duruşu, atışı ve İstiklal Marşı ile başladı.
Şehitlik Özel Defteri’nin Lefkoşa Kaymakamı Hüseyin Gültekin tarafından imzalanmasının ardından Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Kültür Kolu Başkanı, şehit oğlu Kadir Okyar ile I. Piyade Alay Komutanlığı’ndan Piyade Yüzbaşı Soner Meşe, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.
Tören şehit kabirlerinin ziyaret edilmesiyle sona erdi.

Boğaz Şehitliği’ndeki Tören
18 Mart Şehitleri, Boğaz Şehitliği’nde düzenlenen devlet töreniyle anıldı.
Törene Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay, Başbakan Tufan Erhürman, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan, ana muhalefet UBP Genel Başkanı Ersin Tatar, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, bakanlar, milletvekilleri, muharip dernekler, askeri erkan ve diğer yetkililer katıldı.

Gazimağusa Çanakkale Şehitliği
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 104. yıldönümü dolayısıyla Gazimağusa’daki Çanakkale Şehitliği’nde tören düzenlendi.
Törene, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre. Gazimağusa Milletvekili Resmiye Canaltay, Kaymakam Kemal Serpal, Merkez Komutanı Albay Serdar Ünal, 4. Piyade Alay Komutanı Piyade Kurmay Albay Ali Koruk, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ile diğer askeri ve sivil yetkililer katıldı.

Çanakkale Şehitleri, İskele’de de anıldı
Çanakkale Destanı’nın 104. yıldönümü nedeniyle İskele’de de tören düzenlendi.
Törene, İskele Kaymakamı Mustafa Ürüncüoğlu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı adına Hava Savunma Binbaşı Barış İldeniz, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı adına Piyade Yarbay Mustafa Horkal, İskele Polis Müdür Yardımcısı İbrahim Ulusoy, siyasi parti temsilcileri, okullar, kurum, kuruluş ve dernek temsilcilerinin yanı sıra vatandaşlar katıldı.

Güzelyurt’ta tören düzenlendi
18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle Güzelyurt’ta düzenlenen törende KTBK 49. Piyade Alay Komutanlığı adına Piyade Teğmen İsmail Kayacı ve Güzelyurt Meslek Lisesi Tarih Öğretmeni Şengül Akçabel günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yaptı.
Güzelyurt Meslek Lisesi Öğrencilerinden Emine Yıldız’ın “Çanakkale Geçilmez” adlı şiiri okumasıyla tören sona erdi. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
ALFAROMEO
ALFAROMEO - 5 yıl Önce

putlar,heykeller ve saygı duruşları ,KOMONİST SİSTEMLERDEN çalınma organizasyonlar nesil çürümüş,ama devlet ricali hala,büst ve heykeller önünde eğiliyor. durum hem vahim hem de komik.kendileri çalıyor kendileri oynuyorr-hiçbirinde ruh yok !.

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474