banner564

Büyük vurgun

Muhasebeci olarak çalıştığı işyerinden çek sahteleyip, 637 bin TL ile 52 bin 300 Sterlin para çalmakla suçlanan Mehmet Çınartepe cezaevine gönderildi

Büyük vurgun
banner598

 Suna ERDEN

Girne’de muhasebeci olarak çalıştığı şirketten işverene ait çekleri sahteleyerek 637 bin TL ile 52 bin 300 Sterlin para çaldığı gerekçesi ile tutuklanan Mehmet Çınartepe hakkındaki soruşturma tamamlandı. Zanlı dün teminat için Girne’de mahkemeye çıkarıldı.
Soruşturmayı yapan polis, zanlı Mehmet Çınartepe’nin 31 Ağustos, 14 Eylül tarihleri arasında muhasebeci olarak çalıştığı Mustafa Aladağ’ın ofisinden çek yaprakları çalarak, kendi adına doldurup sahte imzayla bozdurduğunu söyledi.
Polis, Çınartepe’nin ilk etapta 237 bin 500 TL tutarındaki çekleri sahteledikten sonra bankada bozdurup parayı kendi hesabına aktardığını söyledi. Şikâyet üzerine zanlının tutuklandığını belirten polis, işveren tarafından ikinci şikâyetin yapıldığını, zanlının 25 adet daha çek sahteleyip bozdurduktan sonra 400 bin TL çaldığını açıkladı. Polis, yine zanlının işverene ait çekleri sahteleyip 52 bin 300 Sterlin para çaldığını ifade etti.

İki ay cezaevinde
Soruşturmanın tamamlandığını, zanlının işlediği suçların ciddi suçlar olduğunu belirten polis, davaları görüşülünceye kadar tutuklu yargılanmasını talep etti. 
Mahkeme, zanlının 2 ayı geçmeyecek şekilde cezaevine gönderilmesine karar verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473