banner564

Ucuz et sunulacak 

Denktaş, Şahali ve Harmancı’nın birlikte inceleme yaptığı LTB mezbahası pazartesi hizmet vermeye başlayacak

Ucuz et sunulacak 
banner598

 İbrahim DİRAN

Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) bünyesindeki Veteriner Ali Güçlü Mezbahası, 1 Ekim Pazartesi hizmet vermeye başlayacak.
Hijyenik ve güvenli et sunulması amacıyla tasarlanan mezbahanın 600 küçük baş 80 de büyük baş hayvanı buzluklarda bekletme kapasitesi bulunuyor.
Mezbahanın hizmet vermeye başlamasıyla, et fiyatlarını düşürmek amacıyla Toprak Ürünleri Kurumu(TÜK) da hayvan yetiştiricilerinden hayvan alımı ve kasaplara karkas halinde hayvan satımına başlayacak.
Maliye Bakanı Serdar Denktaş ile Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali, mezbahayı ziyaret etti. Ziyarette LTB Başkanı Harmancı Mezbaha hakkında bakanlara bilgi verdi.
LTB Başkanı Harmancı, mezbahada kesimlerin Pazartesi başlayacağını, Mezbaha’nın TÜK’ün alacağı kesimlik hayvanlar için de kullanılabileceğini söyledi. Harmancı, “Ülke yararına bu mezbahanın kullanılmasının önünde LTB’nin engel olmayacağını belirtmek isterim” dedi

Hükümet, tavuk ithalatı kararının arkasında
Bu arada Erkut Şahali tavuk ithalatına izin verilmesi konusuna da değinerek, bu kararın tüketicinin alım gücüne katkı koyma amacıyla alındığını söyledi.
Şahali, “Tavuk sektöründe taşıyıcı bir firma ve beraberinde küçük birkaç firma söz konusudur. Rekabete dayalı bir ortam söz konusu değildir” dedi.
Serdar Denktaş ise, alınan kararda tavuk eti fiyatlarının dengeye oturtulmasını amaçlandığını, ürünlerin sağlık açısından sıkıntısı olmadığını alınan kararın fiyat açısından etki yapabileceğini söyledi.
Denktaş, yaşanan ekonomik krizin atlatılacağına da inandığını belirtti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474