banner564

YDÜ kampüsünde kurulan Kıbrıs Modern Sanat Müzesi geçici binası düzenlenen törenle açıldı

Üst düzey katılım oldu

YDÜ kampüsünde kurulan Kıbrıs Modern Sanat Müzesi geçici binası düzenlenen törenle açıldı
banner598

 Arzu KÖPRÜLÜ

Kıbrıs Modern Sanat Müzesi geçici binası düzenlenen törenle açıldı. Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Kampüsü’nde kurulan ve 14 Türk devletine mensup ressamların eserlerinin yer alacağı Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nin açılışına, Meclis Başkan Vekili Zorlu Töre, Başbakan Tufan Erhürman, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Atağolu, bazı milletvekilleri, YDÜ Kurucu Rektörü Suat Günsel,  TÜRKSOY temsilcileri, YDÜ çalışanları, sanatçılar ve davetliler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan törende YDÜ Rektörü Ümit Hassan, ressamlar adına Başkurdistan Cumhuriyeti’nden Rafael Kadyrov, Türkmenisten Cumhuriyeti’nden Cuma Aman Durdi, Özcekistan Cumhuriyeti’nden Muhammad Fazılov, Türksoy adına Askar Turganbayev, YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı İrfan Günsel, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ve Başbakan Tufan Erhürman konuşma yaptı.


Erhürman: Daha çok çalışmalı ve üretmeliyiz
Başbakan Tufan Erhürman, açılışta yaptığı konuşmada, müze açılışının kendi başına önemli olduğunu ama dünkü açılışın, kendi elinde olmayan sebeplerle ciddi bir sıkıntının içinden geçen Kıbrıs Türk halkı açısından daha da önemli olduğunu söyledi.
TL’nin döviz karşısındaki değer kaybının Kıbrıs Türk halkını ciddi sıkıntılara soktuğunu ve bunun kontrol edilebilir bir şey olmadığını belirten Erhürman,”Maalesef rakamlar bazı şeyleri gösteriyor.
 “Daha çok çalışmak, üretmek ve hatta başka bir çalışma ahlakı ve kültürüyle buluşmak zorundayız” ifadesini kullanan Erhürman, Kıbrıs Türkü’nün bir yerlerde büyük çabalar harcadığını, bireysel başarılar sağladığını ve YDÜ’de ortaya konanların da buna en güzel örnek olduğunu ancak Kıbrıs Türk halkının başarı hikayesinin henüz yazılmadığını kaydetti.

Özyiğit: Bu tür etkinlikler desteklenmeli
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, bu tür etkinlikleri, sanatı ve sanatseverleri destekleyip katkı yapmaya devam edeceklerini çünkü hayatın evrensel değerlerinin, tüm dünya tarafından benimsenmesi halinde kalıcı barışa ulaşılacağına inandığını belirtti.

Ataoğlu: Özlemi çekilen bir müzeydi
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ise, Kıbrıs Modern Sanat Müzesi ile yıllardır özlemi çekilen bir müzeye kavuşarak, Kuzey Kıbrıs’a yeni bir simge kazandırıldığını ve bu müzenin ülkenin modern ve çağdaş sanat alanındaki birikimini ortaya çıkarmayı hedeflediğini belirtti.

Günsel: Kültür ve sanata sahip çıkıyoruz
YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı İrfan Günsel ise konuşmasında, hizmete girecek binanın geçmişi bugüne bağlayacağını dile getirerek, müzenin YDÜ’nün kültür ve sanata sahip çıkma misyonunun örneklerinden olduğunu kaydetti.

Hassan, süreci anlattı
YDÜ Rektörü Prof. Ümit Hassan, YDÜ Kurucu Rektörü Suat Günsel’e, müze girişimi ve sürece yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ederek başladığı konuşmasında, müzenin kuruluş sürecini anlattı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473