banner564

Çağan Yiğit birinci oldu

Sağlıklı Şeher Tasarım Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri Büyük Han’da verildi

Çağan Yiğit birinci oldu
banner598
Lefkoşa Türk Belediyesi’nden (LTB) verilen bilgiye göre, Sağlıklı Şeher Platformu ile LTB’nin, Kuzey Kıbrıs Turkcell sponsorluğunda birincisini organize ettiği Sağlıklı Şeher Tasarım Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri, Büyük Han’da gerçekleşen basın toplantısı ile verildi. 
Basın toplantısına LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit, Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Hossein Sadri ve İç Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Senem Zeybekoğlu Sadri, Tabipler Birliği Başkanı Dr. Filiz Besim, KTMMOB Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Nilden Bektaş ve KTMMOB Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Kozan Uzunoğlu da katıldı.
LTB Başkanı Mehmet Harmancı, yarışmaya yapılan başvurularda, hem profesyonel yaklaşımlar, hem de lokal sorunların çözümüne yönelik yaklaşımlar bulunması hasebiyle zorlayıcı bir seçim olduğunu söyledi.
Etkinlikte, birincilik ödülü Büyük Han-Lefke Hanı Sokağı Düzenleme Projesi’yle tasarımcı Çağan Yiğit, ikincilik ödülü Eski Yıkılmış Yapı ve Çevresi Düzenleme Projesi’yle tasarımcı Adnan Shahryari, üçüncülük ve Jüri Özel Ödülü Suriçi İnönü Meydanı Düzenleme Projesi’yle tasarımcı Partizan Arif Younus, ikinci üçüncülük ve Jüri Özel Ödülü Göçmenköy Burhan Nalbantoğlu Bölgesi Düzenleme Projesi’yle tasarımcılar Burak Koçak, Ali Aslan, Mustafa Özdemir ve Recep Özdemir, Mansiyon Ödülü ise Marmara Köprüsü Genişletilmesi Projesi ile tasarımcı Cemre Erhan’a verildi.

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2015, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473