banner564

“Çalışanlara moral oldu”

Denktaş, Ercan Havalimanı’nda yer hizmetleri vermeye yeniden başlayan CAS’ı ziyaret ederek hedefleri anlattı

“Çalışanlara moral oldu”
banner598
Alihan Pehlivan
Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm ve Kültür Bakanı Serdar Denktaş, Ercan Havalimanında yer hizmetleri vermeye yeniden başlayan CAS’ı ziyaret etti ve yetkililerden bilgi aldı. Denktaş ziyaretinde, yaklaşık  bir ay önce yeniden yapılandırılan ve Ercan’da yer hizmetleri vermeye başlayan  CAS’ın geleceği ve  ileriye dönük projelerini anlattı. 
Denktaş ziyaretinde, THY tarafından gönderilen özel eğitimciler tarafından kurs verilen CAS çalışanlarını da sınıflarında ziyaret etti.  Denktaş’a ziyaretinde,  DP Girne Milletvekili Özdemir Berova ile CAS Yönetim Kurulu Başkanı Güvenç Cantaş ile Özdemir Gül eşlik etti.
Serdar Denktaş, CAS’ı yeniden canlandırmak için şirket kurduklarını ve bu şirketin %50 hissesinin  mukayyitlikte geriye kalan %50 hissenin emaneten CAS Yönetim Kurulu Başkanı Güven Cantaş’ta olduğunu söyledi.
Denktaş, “eğer siz çıkıp işinize sahip çıkmasaydınız bu iş olmazdı. Ama görüyorum ki siz işinize sahip çıkıyorsunuz. Bugün bazı fedakarlıklar yapıyorsunuz. Ama şirket her geçen gün büyüyecek ve kara geçecek. Çok yakında yeni şirketlere de hizmet satmaya başlayacaksınız. Hedefimiz ilk olarak eski maaşlarınıza yeniden sizi ulaştırmak. Ondan sonrada daha fazlası için uğraşacağız” dedi.

“Grevdeki personel”
Yeni şirketlere hizmet vermenin gündeme gelmesiyle yeni personel almanın da sözkonusu olacağını belirten  Denktaş sözlerini şöyle sürdürdü:  “O gün geldiğinde belki yeni personel alma zorunluluğu olacak. Ama şimdiden söylüyorum sadece ihtiyaç olan yere yeni personel alınacak. Şu an grevde olan arkadaşlar tercihlerini yaptılar. Onlar için üzgünüm. Siz bu şirkete sahip çıktınız, bu şirkette size sahip çıkacak. Herkes ne ekti ise onu biçecek” dedi.

“ CAS’a güveniyoruz”
CAS çalışanları da ziyaret sırasında söz alarak düşüncelerini belirttiler. Çalışanlar CAS ve yaşanan süreçle ilgili şunları söylediler.

Ali Kuset:  Biz şu an CAS’a inandık ve yeniden gelip iş başı yaptık. Şu an bize her türlü eğitim veriliyor. Kendimizi geliştirmemi için önemli bir yatırım yapılıyor. Yönetim ile iletişimizi gayet güzel. İleriki günlerde daha iyi şeylerin olacağını düşünüyorum.

Sevil Taşer: Eskiye göre yeni yönetim her an bizimle, bu bize güven veriyor. Tüm araçlar yeni, bizde sürekli eğitim alıyoruz. Bunlar ilerisi için çok önemli. Umarım en kısa zamanda eski Pazar payına da sahip oluruz.

Osman Kırmızı: CAS’ın yeniden canlanması için biz fedakarlık yaptık ve işi kabul ettik, şuan her şey yolunda gözüküyor. Umarım en kısa sürede CAS eski gücüne kavuşur. Umut olmasaydı biz geri gelmezdik. Gelecekte daha güzel günlerin bizi beklediğine inanıyoruz ve bunun içinde canla başla çalışıyoruz.

Cantaş: Pazar payını arttıracağız
CAS Yönetim Kurulu Başkanı Güvenç Cantaş’ta yaptığı konuşmada bugün bazı özel uçaklara ve bir havayolu şirketine hizmet verdiklerini hatırlattı ve bayram sonunda başka şirketlere de yer hizmetleri vermek için görüşmelerin sürdüğünü kaydetti. Çantaş, personeli hazır hale getirmek için THY’den eğitim desteği aldıklarını ve bu desteği veren THY yetkililerine teşekkür ettiğini söyledi. Cantaş, “pazardaki payımızı ileriki günlerda arttıracağız. Büyürken planlı ve dikkatli adım atma zorunluluğumuz var” dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2014, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474