banner564

50 yumruğa 3 yıl hapislik

Kendisini istediği yere götürmediği gerekçesiyle 51 yaşındaki taksi şoförünü bayıltana kadar döverek belini kıran Vücut Geliştirme Şampiyonu Ceyhun Tokmak yine de ucuz kurtuldu

50 yumruğa 3 yıl hapislik
banner598

 Suna ERDEN

Tatil için geldiği Kuzey Kıbrıs’ta bindiği taksinin şoförünü ciddi şekilde darp edip, belini kıran ve günlerce hastanede tedavi altında kalmasına neden olan Türkiye’nin Milli Sporcusu Vücut Geliştirme Şampiyonu Ceyhun Tokmak hakkındaki dava karara bağlandı. Girne’de meydana gelen olayda, taksi şoförü darp ettiği gerekçesiyle tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderilen sanık Tokmak, Girne Ağır Ceza Mahkemesi kararı ile 3 yıl hapse mahkûm edildi. Başkan Fadıl AksunKıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu ve Yargıç Temay Sağer’den oluşan heyet oy birliği ile sanık hakkında karar verirken, davanın kararını ise Başkan Fadıl Aksun okudu. 

Bayıltana kadar dövdü
Fadıl Aksun, olayın 10 Şubat 2018 tarihinde Girne’de meydana geldiğini, Ceyhun Tokmak’ın ülkeye turist vizesi ile olay tarihinden kısa bir süre önce adaya giriş yaptığını, kendisini istediği yere götürmek istemeyen taksici ile tartıştıktan sonra kaldığı otele geri dönerek, araçtan inmeyen taksicinin yüzüne 50 yumruk atarak etkisiz hale getirdiğini kaydetti. 
Aksun, taksici Şahin Karaçor’un yüzüne aldığı yumruklar sonucu bayıldığını, Tokmak’ın ise bu durumdan yararlanarak Karaçor’un beline tekme atarak ağır yaraladığını ve Karaçor’un araçtan düştüğüne dikkati çekti. 

Hayati organlarına zarar verdi
Tokmak’ın eylemine devam ederek, yerde baygın yatan bir kişinin başına gelecek şekilde tekmeler attığını ifade eden Aksun, sanık Tokmak’ın müşteki Karaçor’u yerde baygın halde bırakarak soğukkanlı bir şekilde olay yerinden kaçtığını kamera görüntülerinde izlediklerini ve bu eylemin Tokmak aleyhinde ağırlaştırıcı faktör olduğunu söyledi. 
Mahkeme başkanı Fadıl Aksun, Tokmak’ın olayın hemen ardından umursuz davranarak, Karaçor’un hayati organlarına zarar vererek bel kemiğinin kırılmasına neden olmasını aleyhinde ağırlaştırıcı faktör olduğunu belirtti. Aksun, dava esnasında sanık aleyhinde sunulan hafifletici nedenler arasında Tokmak’ın sabıkasız olmasına karar aşamasında değer vermediklerine vurgu yaparak Tokmak’ı “Vahim zarar” suçundan 3 yıl hapse mahkûm ettiklerini açıkladı.  

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2018, 10:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473