banner564

Çarşıda umut yok

Metropol bölgesi esnafı Kurban bayramına sayılı günler kalmasına rağmen vatandaşın alış veriş merkezlerine ilgi göstermemesinden şikayetçi

Çarşıda umut yok
banner598
Zorkun TAŞER
Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Metropol bölgesi esnafı, satışların her geçen yıl azaldığından yakınıyor. Esnafın umudu bayram öncesi arife günü. 
Bayram öncesi 3 gün süreli düzenlenecek olan alış veriş şenliğinde işlerin açılacağını umut eden  esnaf, vatandaşları bayram alışverişlerini yapmak için bölgeye davet ediyor.

Esnaf ne dedi?

Yonca Çeliker: Okulların açılması etkiledi
Bayram öncesi hiç beklediğimiz gibi olmadı ve çok durgun geçiyor. Tahminim, bayrama son bir veya iki gün kala vatandaş alış veriş yapmak için pazara çıkacak. Her yıl aynı şekilde oluyor. Ama bu yıl çok fazla da beklentimiz yok çünkü okullar yeni açıldı ve birçok vatandaş çocuklarının okul masraflarına para harcadı. İnsanlarda okul masraflarından dolayı para kalmadı. Son 4-5 yılın en durgun bayramlarından birini geçiriyoruz. Çarşamba, Perşembe ve Cuma günü alış veriş şenliği yapılacak. Umuyoruz ki o günler biraz olsun ürünlerimizi satabileceğiz.

Mehmet Fatih Kul: Son iki gün yoğunluk olur
Bayram öncesi birçok yeni ürün getirdik. Şu an da işlerimiz durgun fakat bayramdan bir iki gün önce yoğunluk olacağını düşünüyoruz.Bayram öncesi  düzenlenecek şenlikte umudumuz iyi satış yapmamız yönünde. 



Yasemin Kopar:  Bayramdan ümidim yok
Açıkça söylemek gerekirse benim bu yıl bayram alış verişinin yoğun geçeceğinden bir ümidim yok. Her geçen yıl daha da kötüye gidiyor. Geçen yıl daha iyiydi, bu yıl çok daha kötü oldu. İndirimli ürünlerimiz olmasına rağmen, hiç kimse ilgi göstermiyor. Kaç gündür doğru düzgün müşteri bile gelmedi. Bayram için birçok yeni üründe getirdik ama hiç beklentilerimiz karşılanmadı. 




Fatma Çömen: İndirim var müşteri yok

Şu an için hiçbir yoğunluk yok.  Geçen yıl çarşıya ilgi daha fazlaydı. Bu sene hiç düşündüğümüz gibi olmadı. Yarı yarıya indirim olmasına rağmen müşteri yok. 

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2014, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473