banner564

‘Cazibemizi yitirdik’

Gazimağusa Otobüs Terminali’nde faaliyet gösteren esnaf, bazı sorunlardan dolayı işlerin gittikçe azalmasından dert yanıyor

‘Cazibemizi yitirdik’
banner598

Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa Otobüs Terminali’nde yaşamlarını sürdürmeye çalışan esnaf, birçok sorundan dert yanıyor. Terminaldeki binaların eskidiğini, yıkılmak üzere olduğunu belirten esnaf, ayrıca park sorunu yaşandığını da söyledi.
Diyalog’a konuşan terminal esnafı, içki ruhsatı alamadıklarını, bu nedenle turistlerin başka bölgelere gitmeyi tercih ettiklerini söyledi.
Bölgenin canlandırılması gerektiğini ifade eden esnaf, yetkililere çağrıda bulunarak, sorunlarının çözülmesini istedi. Esnaf, “Eski hastanenin şehir içinden taşınmasının, öğrencilerin okul önlerinden alınmasının ardından terminal cazibesini yitirdi” şeklinde konuştu. 

Ne dediler…?

Uğur Ramazanoğlu: 
Terminal dökülüyor, binalar eskidi.
Pazar yerinin kurulduğu Perşembe günleri buralarda büyük bir park sıkıntısı oluşuyor.
Perşembe pazarı olarak kullanılan yapı, diğer günlerde de faaliyete geçirilmelidir.
Aksi taktirde burası canlanmaz. Bir de terminal bölgesini neredeyse sanayi bölgesine çevirdiler, ses ve çevre kirliliği hat safhada.

Aydoğan Yılmaz:
Biz retoran ve kafeterya işletmecilerine alkol izni verilmiyor. Turistler geldiğinde, alkol soruyorlar, yok deyince başka bölgeye gidiyorlar.
Buraya daha önce alkol izni veriliyordu, hiç bir sorun çıkmadı. Bir kişinin şikâyeti yüzünden, bu kadar esnaf mağdur ediliyor. Yanlış olan bu uygulama yüzünden neredeyse buradan hiç bir şey kazanmıyorum. Binalar kötü durumda, neredeyse yıkılacak, binaların elden geçirilerek yenilenmesi lazım.

Fuat Akbaba: 
Kaymakamlık bize içki ruhsatı vermiyor, gelen turistlere karşı mahcup oluyoruz. Ayrıca alkol bulamayan tursitler başka bölgeye yöneliyor, biz ise kebab veya döner satamıyoruz. Binalar dökülüyor, neredeyse başımıza yıkılacak, bir an önce önlem alınması gerekiyor.

Mehmet Kelebek: 
Terminalde binalar bakımsız, çökmüş durumda. Eski hastanenin şehir içinden taşınmasının, öğrencilerin okul önlerinden alınmasının ardından terminal cazibesini yitirdi. 
Geçmiş yıllarda yapılan yanlış uygulamalar nedeniyle birçok dükkân kapalı durumda.
Terminalde kafeterya ve restoran türü yerlere içki ruhsatı verilmiyor.
Pazara gelen turistler alkol sorduklarında, yok cevabını alınca başka bölgelere gidiyor.
Bu durum bizim mahcubiyetimizi her gün arttırıyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473