banner564

Çeler’e yüklendi

UBP lideri Tatar,  TDP kanadının siyasi hesaplarla ‘İstihdamı Destekleme Fonunu’ tüketme kararı aldığını söyledi

Çeler’e yüklendi
banner598

 Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Ersin Tatar, hükümetin TDP kanadının hesapsız kitapsız bir şekilde, tamamen siyasi çıkarlar uğruna ‘İstihdamı Destekleme Fonunu’ tüketme kararı aldığını söyledi.

   Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler’in tavrını eleştiren Tatar, fonun korunması için çağrı yaptı.
   Başbakan Tufan Erhürman’ın tavırlarını da eleştiren Tatar “Başbakan bazı kişilere ‘Ben de buna karşıyım, doğru olmadığını biliyorum’ diyor ama TDP’ye yeşil ışık yakıyor” dedi.
UBP Genel Başkanı Ersin Tatar, UBP milletvekilleri ve bazı ilçe başkanları Dipkarpaz’ı ziyaret etti.
UBP Genel Başkanı Ersin Tatar ziyarette yaptığı konuşmada Karpaz’ın en güzel ve en özel yerlerden biri olduğunu söyledi.
“Ülkenin her yanında yatırıma ihtiyaç vardır” diyen Tatar, şöyle devam etti:
 “Bafra projesi, bölgenin eko turizme ve turizme açılması bizim projemizdir. Bölgeye yolları yapan da Anavatan Türkiye ve bizim hükümetlerimizdir. Şu anda da arkadaşlarımız Karpaz ve diğer bölgelerimiz için yeni projeler üzerine çalışıyorlar. Ülkenin her yanında yatırıma ihtiyaç vardır. Bu memleketi kalkındırtacağız. Bunun için projeler hazırlıyoruz. Anavatan Türkiye’den su geldi, elektrik de gelecek. Anavatan Türkiye ile birlikte ekonomik kalkınma çabamızı başarı ile tamamlayacağız.”

Hükümetin vizyonu yok
UBP Genel Başkanı Tatar, 4’lü koalisyon hükümetinin ortak bir vizyon ve misyonu olmadığını savundu. Türkiye ile imzalanması gereken Mali ve Ekonomik İşbirliği Protokolünün bu yüzden bir türlü imzalanamadığını ve ülkenin bundan büyük zarar gördüğünü söyledi.
Ersin Tatar, “Ne yaptığını ve ne yapacağını bilmeyen hükümet bu nedenle dünya kadar önemli konu ortada dururken, vicdani ret ve kürtaj gibi konuları ortaya attı” dedi.
 Hükümetin TDP kanadının hesapsız kitapsız bir şekilde, çıkarları uğruna istihdamı destekleme fonunu tüketme kararı aldığını söyleyen UBP Genel Başkanı Tatar, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Başbakan Tufan Erhürman bu konuda bir öyle bir böyle konuşuyor. Başbakan bazı kişilere ‘Ben de buna karşıyım, doğru olmadığını biliyorum’ diyor ama TDP’ye yeşil ışık yakıyor.  CTP Genel Sekreteri bu tasarıya onay veren açıklama yapıyor. Bu doğru değildir. Böyle hükümet olamaz.”

Türkiye’ye saldırıya sessiz kalmayız
UBP Genel Başkanı Ersin Tatar, “Türkiye’nin artık 2 Devletli çözüm, konfederasyon da masada olmalıdır” demesinden rahatsız olan bazı marjinallerin hemen saldırıya geçmelerine sessiz kalmadıklarını ve asla kalmayacağını” da belirtti.
Tatar şöyle devam etti:
 “Sen Devlet’te öğretmen olarak Devlet’ten maaş alacaksın ve Devleti’ni yok etmek için çaba göstereceksin. Sen, Türkiye’nin Kıbrıs Türk Halkı’nın güvenliği ve ayakta durması için ne kadar önemli olduğunu bileceksin ama yalan, yanlış şeylerle Türkiye’ye saldıracaksın. Bu olamaz. Bunlara göz yumamayız. Biz yummuyoruz ama Cumhurbaşkanı Akıncı, CTP ve TDP’den Türkiye’ye yönelik saldırılar karşısında tek bir açıklama yok. Neden? Herkes bunu iyi düşünmelidir.”
UBP İskele İlçe Başkanı Osman Kırşan da, “ UBP Genel Başkanı Ersin Tatar ile milletvekillerinin sorunların artmakta olduğu Dipkarpaz, Yeni Erenköy ve Mehmetçik’i ziyaret etmelerinden memnuniyet duyduklarını” belirtti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474