banner564

Cesedi  ormanda  bulundu

Heykel, resim ve seramik sanatçısı olan öğretmen Hasan Işık Özgöçmen 53 yaşında cinayete kurban gitti

Cesedi  ormanda  bulundu
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’ya bağlı Çayönü Köyü’nde yaşayan, Atatürk Meslek Lisesi’nde görevli Seramik öğretmeni 53 yaşındaki Hasan Işık Özgöçmen, dün sabah Ötüken Köyü ile Long Beach Otel arasındaki ormanlık alanda ölü olarak bulundu. Özgöçmen’in cesedi bölgede köpeklerini gezdiren vatandaşlar tarafından fark edildi. 
Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine giden polis ekipleri, Özgöçmen’in kemer ile boğularak öldürüldüğünü tespit etti. Öğretmenliğin yanı sıra heykel, seramik ve resim ustası da olan Özgöçmen’in öldürülmesi ile ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Cinayetin Cuma günü sabah saatlerinde işlendiği tahmin edilirken, polis birçok kişinin ifadesine başvurdu. Olay ada çapında infial yarattı.

Vatandaşlar buldu
Elde edilen bilgilere göre; dün saat 07.30 sıralarında, Ötüken Köyü ile Long Beach Otel arasında bulunan ormanlık alan içerisinde köpeklerini dolaştıran vatandaşlar, cesedi bularak polise bildirdi. Vatandaşların ihbarı ile olay yerine giden İskele Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube ve Olay Yeri İnceleme Şubesi ekipleri, yapmış oldukları ilk inceleme sonucunda, yarı çıplak vaziyette bulunan cesedin 53 yaşındaki Hasan Işık Özgöçmen’e ait olduğunu tespit etti. Boynunda kemer bulunan Özgöçmen’in cinayete kurban gittiği anlaşıldı. 
Adli Tıp Uzmanı İdris Deniz’de olay yerinde ceset üzerinde incelemelerde bulundu. İdris Deniz’in yapmış olduğu incelemenin ardından Hasan Işık Özgöçmen’in boğularak öldürüldüğü tespit edildi.

İfadeler alındı
İskele Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube ve Olay Yeri İnceleme Şubesi ekiplerinin yanı sıra Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Olay Yeri İnceleme Şubesi ekipleri de bölgeye giderek incelemelerde bulundu. 
İskele polisi cinayeti aydınlatmak amacı ile geniş çaplı soruşturma başlatırken, Özgöçmen’e ait araç ise olay yerinin yakınlarında tespit edildi.
Polis, bölge güzergâhı üzerinde bulunan güvenlik kamerası görüntülerini de mercek altına aldı. Özgöçmen’in yakınları ile telefon kayıtlarında son görüştüğü kişilerden ifade alan polis, cinayetin fail veya faillerini bulabilmek için geniş çaplı soruşturma başlattı. Cinayetin Cuma günü sabah saatlerinde işlendiği tahmin edilirken, bu yönde araştırmaların sürdüğü öğrenildi.

Otopsi yapılacak
Seramik öğretmeni olmasının yanı sıra sanatçı kişiliği ile de bilinen ve gerek yakınları gerekse öğrencileri tarafından oldukça sevilen Özgöçmen’in ölümü büyük üzüntü yarattı. Özgöçmen’in bekar olduğu, yalnız yaşadığı öğrenildi. Olay yerinde yapılan incelemenin ardından Özgöçmen’in cesedi otopsi yapılmak üzere Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Talihsiz adamın cenazesinin bugün yapılacak otopsinin ardından, Çayönü Köyü’nde toprağa verileceği öğrenildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474