banner564

San Francisco'da 'Günümüz İslami Giyim Sergisi'ne Türkiye'den Modanisa davet edildi

Büyük ilgi var

San Francisco'da 'Günümüz İslami Giyim Sergisi'ne Türkiye'den Modanisa davet edildi
banner598

  “De Young-Fine Arts Museums of San Francisco”da açılan ve 13 farklı ülkeden 45 tasarımcının katıldığı "Günümüz İslami Giyim Sergisi" (Contemporary Muslim Fashions) 22 Eylül'de açıldı; Ocak 2019'a kadar gezilebilecek.

   San Francisco Güzel Sanatlar Müzesi'nde düzenlenen serginin amacı, İslami giyim tarzındaki çeşitliliğe dikkat çekmek ve Müslüman kadını tek tip giyinir zanneden anlayışın yanlışlığını ortaya koymak. Sergi küratörleri, İslam’ın çok kültürlü bir din olduğuna ve İslami giyimin sadece dini öğelerden değil, aynı zamanda yerel ve global trendlerden etkilendiğine vurgu yapıyor. Modanisa CEO’su Kerim Türe ise, Modanisa’nın bu sergiye davet edilmesini şöyle değerlendiriyor: 
   “İslami giyim çeşitliliğini dünyayla paylaşmayı amaçlayan bir sergide yer almaktan mutluluk duyuyoruz. İslami giyim tarzının dinamik, çeşitli ve giderek büyüyen dünyasına ilgi duyan herkes bu sergiden eminim çok etkilenecektir.”
   Amerika’da yoğun ilgi gören sergi, Wall Street Journal ve San Francisco Chronicle gibi etkili ABD gazeteleri ve dünya medyasına konu oldu.
   Sergiyle ilgili olarak Wall Street Journal’da yayınlanan haber, Raşit Bağzıbağlı x Modanisa koleksiyonundan bir elbise ile görselleştirildi. Suudi kraliyet ailesinden bir prensesin yayın yönetmenliğini üstlendiği Vogue Arabia, sergi ile ilgili haberinde Modanisa koleksiyonundan giydiği bir kıyafetle Halima Aden'in görselini öne çıkarttı. 
   Modanisa koleksiyonu dahil 80 tasarımdan oluşan bu sergi, 2019 yılı Mart ayında Frankfurt’taki Angewandte Kunst Müzesi'ne taşınacak. Serginintanıtım çekiminde, süper model Halima Aden, Raşit Bağzıbağlı x Modanisa koleksiyonundan, siyah renkli, fırfır ve pul işlemeli abiye bir elbise giydi. Raşit x Modanisa Desert Dream (Çöl Rüyası) koleksiyonunun lansmanı geçtiğimiz Mart ayında yapılmış ve Modanisa'nın ürün gönderdiği 130 ülkedeki müşterileri tarafından ilgiyle karşılanmıştı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474