banner564

Cezaevinde bayram günü

Kader mahkumları; anneleri, babaları, eşleri, çocukları ve dostlarıyla hasret gidermenin özgürlüğünü yaşadı

Cezaevinde bayram günü
banner598
Çiğdem AYDIN 
Her bayram olduğu gibi bu bayram da Lefkoşa’daki Merkezi Cezaevi’nde açık görüş gerçekleştiriliyor. Bayramın ilk günü olan dün, Diyalog gazetesi muhabirleri de Merkezi Cezaevi’ni ziyaret ederek, çeşitli suçlardan dolayı buraya düşmüş kader mahkumlarının ve onların ailesinin duygu ve düşüncelerini almaya çalıştı. Cezaevinde tutuklu bulunanlardan kimisi anne babasıyla hasret giderirken, kimileri ise ayrı kaldığı eşi ve çocuklarıyla açık görüşten faydalanarak biraraya geldi.
 
Dışarıya çıkınca iş bulma endişesi
Diyalog’a duygularını aktaran kader mahkumları,  bayramdan öte sevdikleriyle açık görüşte biraraya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Bazı mahkumlar,  tek endişelerinin  cezaları bitip de dışarıya çıktıkları zaman çalışabilecek bir iş bulma olduğunu söyledi. Mahkumlar, “ Bu belki bizm geleceğimiz açısından ciddi bir endişe ama olsun Özgürlük gibisi yok” dedi.

Gardiyanlar: Görevde olmaktan şikayetçi değiliz
Lefkoşa Merkezi Cezaevi’ndeki gardiyanlar ise  bu bayram da görev başındaydı.  “Halimizden şikayetimiz yok herkese mutlu bayramlar” diyen gardiyanlar, aile ziyaretlerini görevlerinin tamamlanmasının ardından gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi. 

Açık görüş 1 gün uzatıldı
Öte yandan, Ramazan Bayramı süresinde açık görüşün gündemde olduğu Cezaevinde, açık görüş bir gün daha uzatılarak Perşembe günü de bu uygulamanın gerçekleşeceği belirtildi. Bu karar, mahkumlar arasında sevinçle karşılandı. Cezaevin’deki açık görüş saatleri, Sabah 09.00, Öğleden sonra ise 16.00 olarak gerçekleştiriliyor. 

Ziyaretçilere kimlik uyarısı
Cezaevi yönetim görüşmeye giden  tutuklu yakınlarına ziyaret sırasında mutlaka kimliklerini yanlarında getirmeleri konusunda ise uyardı.

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2014, 09:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474