banner564

Cezaevine gönderildi

Katle teşebbüs suçundan Güney Kıbrıs’ta aranırken Gazimağusa’da yakalanan Apoel Kulübü eski asbaşkanı Iosif Iosif, tutuklu yargılanacak

Cezaevine gönderildi
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK
Güney Kıbrıs’ta katle teşebbüs suçundan aranan ve Gazimağusa’nın Gülseren bölgesinde bir evde tespit edilerek yakalanan Kıbrıslı Rum zanlı Iosif Iosif, dün teminat talebi ile Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Iosif’ın Güney Kıbrıs’taki Apoel Spor Kulübünün eski as başkanlarından olduğu öğrenildi.
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Ersoy Saydağ, 9 Ocak 2019 tarihinde, Bilgi Değişim Ofisi’nden alınan bilgide, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde katle teşebbüs olayına karışan zanlının KKTC’de olduğunu öğrendiklerini ve yapılan araştırma sonucunda Gülseren bölgesinde ikamet ettiğinin belirlendiğini söyledi. Zanlının adresine operasyon düzenlediklerini ve yaptıkları aramada 2 adet barette marka 9 mm çağında tabanca ele geçirdiklerini belirten Saydağ, 2 adet içerisinde toplam 15 canlı mermi bulunan şarjör ile 85 adet canlı mermi ele geçirdiklerini ifade etti. İkametgâh içerisinde Nicolas Nicolou adına düzenlenmiş olan ve üzerinde zanlının resminin olduğu sahte Rum pasaportu bulduklarını aktaran Saydağ,  soruşturmanın, zanlının müdahale edebileceği kısmının tamamlandığını bildirdi.
Ülkemizde yasal statüsü yok
Zanlının ülkemizde yasal statüsü olmadığını ve serbest kalması halinde yargılanmaktan kaçma ihtimalinin yüksek olduğunu belirten Saydağ, davaları görüşülünceye kadar Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti. 
Yargıç Umut İnan, zanlının 2 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474