banner564

Cezalar belli oldu

Diyalog çalışanlarından Eray Gündoğmuş’a saldırıp, ciddi şekilde darp eden Fethi Çelik 75 gün, İsa Ayyıldız 2 ay hapse mahkûm edildi

Cezalar belli oldu
banner598

 Diyalog TV çalışanlarından Eray Gündoğmuş’u ciddi şekilde darp edip, elmacık kemiğinin kırılmasına neden olan Fethi Çelik (31) ile İsa Ayyıldız (32) hakkındaki yargı süreci tamamlandı.

Ortada bir neden yokken sarhoşluktan dolayı Gündoğmuş’a saldıranlardan sabıkası olan Ayyıldız 2 ay, Fethi Çelik’e ise 75 gün hapis cezası aldı.
Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ndeki karar oturumunda öncelikle oldular aktarıldı. 
Kararda 27 Eylül 2019 tarihinde saat 02.00 sıralarında sanıklar Fethi Çelik ve İsa Ayyıldız’ın Lefkoşa’da Beren Market önünde Eray Gündoğmuş’a saldırıp, yüzüne yumruk vurmak suretiyle ciddi şekilde darp edip sol elmacık kemiğinin kırılmasına neden oldukları belirtildi.
Sanıkların 27 Eylül 2019 tarihinde Lefkoşa’da tespit tutuklandıkları, İsa Ayyıldız’ın 22 Ağustos 2018 tarihinde Girne’de ‘polisi darp ve görevinden men’, ‘sarhoşluk ve rahatsızlık’ suçlarından aleyhinde dosya olduğu kaydedildi. Fethi Çelik’in ise sabıkasının olmadığı ifade edildi.

İkisi de suçlu bulundu
Kararı okuyan Yargıç Temay Sağer, sanıkları suçlu bulup mahkûm ettiğini açıkladı.
Sağer, sanıkların işlediği vahim zarar suçunun toplumda tedirginlik yarattığını belirterek, bu tür suçları işleyen ve işleme eğiliminde olan kişilere karşı caydırıcı ve ibret verici cezalar verilmesi gerektiğine değindi. Sağer, özellikle sanık İsa Ayyıldız’ın askıda bir davası oluşunu aleyhine değerlendirdiğinin altını çizdi. 
Sanıkların lehine ve aleyhine olan tüm hususlara değinen Sağer, sanık İsa Ayyıldız’a iki ay,  Fethi Çelik’e ise 75 gün hapis cezası verdiklerini açıkladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473