banner564

Cezası bugün açıklanacak

Gazimağusa’daki büyük kavganın sanıklarından İsmet Felek suçlu bulundu

Cezası bugün açıklanacak
banner598

Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde 20 Ağustos 2015 tarihinde çıkan arbede ile ilgili davada İsmet Felek hakkındaki karar dün açıklandı. Sanıklar İsmet Felek, Özcan Hangün, Cünyt Arık, Emir Ali Bata, Ümit Öztilkiler, Mustafa Karakartal, Çağrı Kılıç, Akif Uygur ve Haluk Güvence’nin yargılandığı davada, hakkındaki suçlamaları reddeden İsmet Felek’i yapılan duruşmalar sonucunda İddia Makamının davalarını makul şüpheden ari olarak ıspatladığı yönünde suçlu bularak mahkum eden Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti, diğer sanıkları ise kendi kabul beyanları ışığında suçlu bulup mahkum ettiğini açıkladı.

Tanıklar bandajı görmediklerini söyledi…
Heyet Başkanı Kıdemli Yargıç Düriye Elkıran ile üye Yargıçlar Hasan Dağlı ve Mesut Mesutoğlu’nda oluşan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi önünde yürütülen davanın kararını, üye Yargıçlardan Hasan Dağlı okudu. 
Sanık 1 İsmet Felek’in avukatı tarafından müştekilerden Kamil Uçanok’un burnunda,  hastanedeki olayların başlangıcında bandaj olduğunun ileri sürüldüğünü ve bununda müştekinin mahkeme binası önündeki olaylar sırasında darp edildiğini gösterdiği yönündeki iddialarını titizlikle değerlendirdiklerini anlatan Dağlı, Gazimağusa Devlet Hastanesi’ndeki tarafsız olan tanıkların, konu bandajı görmedikleri ile ilgili şahadetlerine değinerek, müdafanın bu yöndeki iddiasına itibar etmediklerini söyledi.

“Yeminsiz şahadeti ile ifadesi arasında çelişki var”
Sanık 1 İsmet Felek’in mahkemede verdiği yeminsiz şahadetine değinen Dağlı, sanığın hastaneye sadece sanık 2 konumunda olan ve o gün darp edilen Özcan Hangün’ü bulmak amacı ile gittiğini iddia ettiğini, ancak polise verdiği gönüllü ifadesinde ise mahkeme binası önünde yaşanan olayların tekrarlanmaması ve herhangi bir saldırıya uğramamaları için hastaneye kontrollü bir şekilde girdiklerini söylediğini aktardı.
Dağlı, dolayısı ile sanığın ifade ve mahkemede verdiği yeminsiz şahadet arasında bir çelişki olduğunu söyleyerek, Felek’in hastaneye Özcan Hangün’ü aramak amacı ile gittiği iddiasına itibar etmediklerini açıkladı.

“Diğer sanıklar ile birlikte hareket ettiği ortadadır”
İsmet Felek’in hastanede diğer sanıklar ile birlikte hareket ettiğinin emare kamera kayıtları görüntülerinden de anlaşılacağı gibi açık olduğunu belirten Dağlı, sanığın diğer sanıkların olaydaki müştekikeri darp edeceğini bilerek hastaneye gittiğini ifade etti.

“Doğabilecek muhtemel sonuçları hesaplayabilirdi”
Olay esnasında sanık 1 İsmet Felek’ten müşteki Kamil Uçanok’a darbe gelmediğini ancak olay yerine diğer sanıklar ile darp amaçlı giden Felek’in müştekinin vahim zarara uğraycağı sonuçlarının doğabileceğini bildiğini belirterek, Felek’in de vahim zarar suçundan sorumlu tutulduğunu ifade etti. 

“Makul şüpheden ari olarak ıspatlandı”
Yaptıkları tüm bulgulardan sonra İddia Makamının sanık 1 İsmet Felek aleyhine getirdiği davaları makul şüpheden ari olarak ıspatladığı sonucunda vardıklarını aktaran Dağlı, sanık İsmet Felek’i itham edildiği davalardan suçlu bulup mahkum ettiklerini açıkladı. Dağlı, davalarını daha önceden kabul eden diğer sanıkları da kendi kabul beyanları ışığında suçlu bulup mahkum ettiklerini açıkladı.
Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti başkanı kıdemli Yargıç Düriye Elkıran, davayı sanıklar hakkında verilecek cezayı açıklamak üzere bugün saat 14.00’e ertelediğini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2016, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474