banner564

Çiftçiler uyarı yaptı

Alaniçi ve Kumyalı’da düzenlenen kitle toplantısında konuşan Kelle, “Doğrudan gelir desteği ve ürün bedelleri ödenmezse haftaya alternatif elemler başlatacağız” dedi

Çiftçiler uyarı yaptı
banner598
Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği (KTÇB) Alaniçi ve Kumyalı köylerinde düzenlediği kitle toplantılarında, tarım sektöründe devam eden sorunları ele aldı. Mesarya, İskele ve Karpaz bölgesinden çiftçilerin katıldığı toplantılarda, tarım sektöründe gelinen son nokta değerlendirildi.
Toplantıda konuşan Başkan Hüseyin Çavuş Kelle, Doğrudan Gelir Desteği’nin yarısının ve ürün bedellerinin ödenmemesi halinde, önümüzdeki hafta alternatif eylemlere başlayacaklarını açıkladı.
Üreticilerin devletten desteklerle birlikte toplam 62 milyon TL alacağı bulunduğunu bildiren Kelle, emeklerine, ailelerine ve kurumlara sahip çıkma adına eyleme gideceklerini ifade ederek, tarımın hiçbir kesiminin gözden çıkarılamayacağını söyledi
Kelle konuşmasını şöyle sürdürdü; 
“Hükümet, ay başında memura para bulunup ödüyor, ek mesailerini de ödüyor hatta 13. maaş ödemesi için çalışmalar da yapıyor. Peki, bu ülkede ekmeğini toprağından çıkarak köylünün ödemesini neden yapmıyor? Memura gelince ’para var’, çiftçiye gelince ‘para yok.’ Her ay ek mesailer nasıl öngörülüp, 70-80 milyon ek mesai ödenebiliyor? Bu köylü, bu çiftçi kaçıncı sınıf vatandaştır sorarız. Ekim sezonu geldi ama tarlamızı süremedik, tohumluğumuzu ve gübremizi alamadık. TÜK’e göreve geldiğimiz günden beri talip olduk, ikinci bir KTHY yaratacaklarını söyledik. Bunu kurtarmanın tek yolu TÜK’ün Kooperatif’le birlikte Çiftçiler Birliği’ne devredilerek, gerçek sahipleri tarafından bu kurumların yönetilmesidir. Serbest piyasa ekonomisi altında oynan oyunlarla çiftçilerimiz batırılmak isteniyor. Çiftçilerimizin devletten alacağı ürün bedeli, DGD, mazot parası halen ödenmedi. Para yok diyen bu hükümet, 13. maaşı nasıl ödeyecektir? Dünyanın her yerinde tarıma destek verilirken, bizim ülkemizde tarıma destek verilmiyor.”

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2015, 11:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474