banner564

Çıkış yolu var

“Türkiye’nin içine düştüğü ekonomik duruma üzülüyorum” diyen Besim Tibuk, umutsuz olmadığını söyledi

Çıkış yolu var
banner598

  Liberal Demokrat Parti (LDP) Onursal Başkanı, işadamı Besim Tibuk, Türkiye’nin içine düştüğü ekonomik duruma üzüldüğünü, ancak bundan çıkış yolunun bulunduğunu söyledi.

   Diyalog’a konuşan Tibuk “Geçtiğimiz hafta içinde faizler sadece 2 puan yükselmiş olsaydı, dövizde bu kriz yaşanmazdı” dedi.
   Tasarruf tedbirlerinin yanı sıra dikkatli borçlanmanın önemine dikkat çeken Tibuk, son aylarda cari açık sorunu yaşandığını belirtti. Tibuk, ortaya çıkan açığın kapatılması için dıştan borçlanmaya gidileceğini söyledi ve “Bu noktada finans çevreleri üzerinde gerekli güven sağlanmalıdır” dedi.
   Merkez Bankasının bağımsızlığının önemli olduğuna dikkat çeken Net Holding Yönetim Kurulu Başkanı Besim Tibuk, ABD Başkanı Donald Trump’ın, Türkiye’den ithal edilen alüminyum ve çeliğe fazladan gümrük vergisi koymasını da eleştirdi. Tibuk “Trump’ın bu yaptığı doğru değildir” dedi.
   Yaşanan ekonomik kriz nedeniyle çok sayıda firmanın zora gireceğini ve banka tahsilatlarının zorlaşacağını belirten Tibuk “Ama tekrar ediyorum bu krizden çıkış yolu vardır” diyerek, Türkiye’deki mali politikaların düzenlenmesi için Mehmet Şimşek’in görevlendirilmesini önerdi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473