banner564

Çilesi bitmiyor

Ülkesine gitmek için hükümetin ihraç kararını bekleyen Ukraynalı Svetlana, bu kez sahte pasaport suçlamasıyla tutuklandı

Çilesi bitmiyor
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Güney Kıbrıs’tan ülkemize17 aylık bebeği ile yasa dışı yollardan geçerek askeri yasak bölgeyi ihlal eden ve yargılanarak 7 bin TL para cezasına mahkum edilen Rus uyruklu Svetlana Bezpiatalia, ihraç edilmeyi beklerken yeni bir şok ile karşılaştı. 17 aylık bebeğin biyolojik annesi olduğu iddia edilen Rus iş kadını Olga Mirimskaya’nın oğlunun, Svetlana’nın kendisi ve bebek adına sahte passaport düzenlediği iddiası ile Gazimağusa Polis Müdürliğü’ne yaptığı şikayet sonucu yeniden mahkeme huzuruna çıkarılarak aleyhinde 3 gün tutukluluk emri temin edildi.

Pasaportlar araştırılacak
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Tukay Alper, 27 Ekim 2016 tarihinde, Arkadiey Golubovicv isimli Rusya uyruklu şahsın Adli Şube’ye giderek, zanlının kendisine ve bebeğe ait olan Rusya ve Ukrayna pasaportlarının sahte olduğu yönünde şikayette bulunduğunu söyledi. 
Zanlının sahte olduğu iddia edilen 4 adet passaportu, askeri yasak bölgeyi ihlal suçunu işlediği gün kendisini tespit eden polise ibraz ederek tedavüle sürdüğünü anlatan Alper, passaportların sahte olup olmadığının araştırılacağını söyledi.  Alper, tahkikatın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Bedevi: Avrupa’daki bilgisayarlar bozuk mu?
Zanlı avukatı Ünver Bedevi ise tutukluluk talebine itiraz ederek tanık polis memuruna bazı sorular yönelterek iddialarda bulundu. 
Zanlı aleyhindeki tutukluluk talebinin hiçbir hukuki dayanağı bulunmadığını ve sadece süre uzatmaya yönelik bir tutum olduğunu iddia eden Bedevi, zanlının “ne idüğü belirsiz” olarak tanımladığı bir kişi tarafından şikayeti üzerine tutuklanmasına şiddetle itiraz ettiğini dile getirdi. 
Sahte olduğu iddia edilen passaportlar üzerinde birçok Avrupa ülkesindeki havalimanlarının mühürü olduğunu da savunan Bedevi, “Avrupa’daki bilgisayarlar passaportun sahte olduğunu anlamadı da siz mi sahte olduğunu anladınız” şeklinde konuştu. 

Rus Ombudsmanının yazdığı mektubu inceleyiniz
Rus Ombdusmanının, Rum Ombdusmanına yazmış olduğu bir mektup olduğunu iddia eden Bedevi, konu mektupta Rus Ombdusman tarafından passaportların kesinlikle sahte olmadığını belirttiğini ileri sürerek polisin o yönde bir tahkikat yapmadığını savundu. Bedevi ayrıca Rusya’da verilen bir mahkeme kararı olduğunu, ancak o kararın daha sonra iptal edildiğini ve Interpol’ün kırmızı bültenle aramasının iptal edildiğini savundu.

Bebeği ile beraber kalacak
Huzurundaki şahadet ve zanlı avukatının beyanlarını değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, huzurunda bir suçun işlenmiş olabileceğine yönelik makul bir şahadet sunulduğuna dikkat çekerek, soruşturmanın salimen yürütülmesi açısından zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına emir verdi. Yargıç Hazal Hacımulla, ayrıca Sosyal Hizmetler Dairesi görevlisinin de görüşünü işaret ederek, zanlının bu 3 günlük tutukluluk süresi boyunca 17 aylık bebeğinin yanında bulundurulmasına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2016, 09:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474