banner564

Cindy’nin bayramı yok

29 Ekim günü Ercan’da görev yapan narkotik köpeği, uyuşturucu taşıyan 3 yolcunun başını yaktı

Cindy’nin bayramı yok
banner598
Çiğdem AYDIN
Polis Genel Müdürlüğüne bağlı narkotik ekiplerinin ülkeye giriş-çıkış yapılan sınır kapılarında narkotik dedektör köpeği ile yaptıkları kontroller sonuç veriyor. Ercan Havaalanı’nda 29 Ekim akşamı detektör köpekle gerçekleştirilen rutin narkotik kontrollerinde üç kişi tutuklandı. Ercan’da görev yapan detektör köpek Ciny üzerinde uyuşturucu ile ülkeye giriş yapmak isteyen Recep Aydoğdular (39), Serkan Kartal (32) ve Kerem Dönen’in (21) yakalanmasını sağladı. 
Gözaltına alınan Kerem Dönen’de uyuşturucu hap, Recep Aydoğdular’da bonzai ve Serkan Kartal’da ise hintkeneviri türü uyuşturucu bulundu.

Cindy kurbanları mahkemede…
Polis tarafından gözaltına alınan üç zanlı dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Duruşmada zanlılar hakkındaki iddiaları aktaran polis, zanlı Kerem Dönen’in 29 Ekim tarihinde saat 20.00 sıralarında ülkeye giriş yapmak istediği esnada devriye gezen narkotik detektör köpeğinin tepki vermesi sonucu, üzerinde yapılan aramada, pantolonun çakmak cebinde 18 adet uyuşturucu hap bulunduğunu söyledi. 

Kerem suçunu kabul etti…
Polis, zanlının gönüllü ifade verip suçunu kabul ettiğini ancak hafta sonu olması nedeni ile alınan emarelerin tahlile gönderilemediğini belirtti.
Polis, zanlı Recep Aydoğdular’ın ise 29 Ekim tarihinde saat 21.00 sıralarında Ercan Havaalanı’ndan giriş yapmak isterken narkotik detektör köpeğinin tepki vermesi sonucu üzerinde yapılan aramada, pantolonun cebinde yarım gram ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. Polis, mesele ile ilgili gönüllü ifade veren zanlının suçunu kabul ettiğini ancak başlatılan soruşturmanın henüz tamamlanmadığını belirtti.

Son kurban Kartal…
Polis, son olarak zanlı Serkan Kartal’ın da 30 Ekim tarihinin ilk saatleri 00.30 sıralarında ülkeye giriş yapmak isterken narkotik detektör köpeğinin tepki vermesi sonucu üzerinde yapılan aramada, 5 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. Ercan Havaalanı’nda gözaltına alınan üç zanlı hakkında “uyuşturucu madde ve uyuşturucu hap ithal ve tasarrufu” suçlarından soruşturma başlatıldığını, uyuşturucu maddelerin tahlile gönderildiğini, sonuçların beklendiğini ifade ederek zanlıların 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme, haklarında soruşturma yürütülen 3 zanlının da 3 gün süre ile tutuklu kalmasına emir verdi.



Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2016, 06:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474