banner564

CMC’ye hayır

Lefke’deki sivil toplum örgütleri bölgede kirli yatırımlara ve yeni bir madencilik macerasına asla müsaade edilmeyeceğini açıkladı

CMC’ye hayır
banner598
Lefke Bölgesi Sivil Toplum Örgütleri (STÖ) Koordinasyon Komitesi, bölgede kirli yatırımlara ve yeni bir madencilik macerasına asla müsaade edilmeyeceğini açıkladı.
Komite, toplantı kararlarını duyurduğu yazılı açıklamasında, 20 doktor kadrolu ikinci basamak hekimlik hizmeti veren Cengiz Topel Hastanesi’nin, sadece 5 doktorla ve çözülmeyen sorunlarıyla sağlık ocağı statüsüne düşürüldüğünü belirtti.
Açıklamada, Aplıç Kapısı’nın açılması talebi yinelendi, ayrıca, Lefke Avrupa Üniversitesi’nin (LAÜ), Lefke merkeze yapılacağı vaat edilmesine rağmen Gemikonağı kampüsüne yapılan yurtları konusunda eleştirilerde bulunuldu.
Komite, hafta sonu toplanarak bölgeyle ilgili kararlar aldı.
Açıklamada, bölgede adeta ağaç katliamı yapıldığı, Lefke Gazi Lisesi ve Cengiz Topel Endüstri Meslek Liselerinde birçok sorunun yanında eksik öğretmen sorununun yıllarca çözülemediği, Lefke ve yöresindeki gençlerin bölgede ikamet etmelerini teşvik etmek amacıyla yeni “Sosyal Konut Alanları”nın açılması istendi.
Komite açıklamasında, “Lefke ve yöresinin simgesi haline gelen, hurma ağaçlarının son yıllarda hızla yok olduğunu da dikkat çekildi.
Komitenin açıkladığı sorunların görüşülmesi, sorunların çözümü yönünde yapılacak çalışmalar için acil eylem planının oluşturulması amacıyla yarın saat 18.00’de, Lefke Çevre ve Tanıtma Derneği Konferans Salonu’nda toplantı yapılacak. Açıklamada, toplantıya, bölgedeki tüm sivil toplum örgütlerinin yöneticileri, kurum ve kuruluş yöneticileri, bölge muhtarları, Belediye Başkanı ve Belediye Meclis Üyelerinin davetli olduğu kaydedildi.

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2015, 09:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474