banner564

Ara bağlantı olacak

Ticaret Odası Başkanı Toros, güney ile kuzeydeki GSM operatörlerinin birleşeceği yönündeki haberleri yalanladı

Ara bağlantı olacak
banner598
Remzi SAMAR

   Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Başkanı Fikri Toros, Güney Kıbrıs ile KKTC’deki cep telefonu (GSM) iletişim operatörlerinin birleşeceği yönündeki iddiaların doğru olmadığını söyledi. Toros, bugüne kadar yapılan çalışmalarda ve hazırlanan taslak projede birleşmenin olmadığını belirterek “Bu birleşmek değil, ara bağlantı oluşturulmasıdır ve uygulanması için top Rum liderliğindedir”dedi.
   Diyalog’a yaptığı açıklamada Rum basınında yer alan birleşme haberlerini yalanlayan Toros, şöyle dedi:
    “Böyle bir durum taslak projenin içerisinde de değildir. Bu birleşmek değil bir ara bağlantıdır. Dolaşım hizmeti vermek için ara bağlantıdır.
   İkinci asılsız iddia ise, adanın kuzeyindeki mobil telefon operatörlerinin yeni bir ülke koduna dönüştürüleceği ve bu ülke kodunda bu dolaşım hizmetinin sağlanacağı yönündedir. Bu da doğru değildir. Kuzey Kıbrıs’taki ülke kodu 90’dır. Bunun değişmesi gündemde yoktur. Umarım bu haber saptırılmıştır. Bu haber umarım doğru değildir. Doğru olması tabii ki bu projenin hayata geçirilmesini maalesef mümkün kılmaz. Bu yönde bir gelişme gündemde yok.”

“Sonuç bekliyoruz”
  Yakınlaşmanın 2 yıldan bu yana devam ettiğini dile getiren Fikri Toros şöyle devam etti:
   “Kıbrıs Türk Ticaret Odası ve Güney Kıbrıs Ticaret ve Sanayi Odası olarak, mevcut siyasi iklimde uygulanabilecek ve toplumları birbirine yakınlaştıracak ekonomik kazanımlara doğru bir motivasyon yaratacak bir takım ekonomik işbirliği projeleri geliştirmekteyiz. Bu projelerin en başında gelen Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum cep telefonu operatörlerinin birbirleri ile ara bağlantı kurarak tüm abonelerine adanın her yerinde dolaşım hizmeti sağlaması vardır. Bu yönde çalışmalarımız çok yoğun bir şekilde 2 yıldır devam ediyor. Bunlar teknik siyasi, ekonomik siyasi gibi prosedürel şekillerde bugüne kadar yürütülmüştür. Son aşamaya geldiğimiz doğrudur. Birkaç halledilmesi gereken unsur vardır. Bunların tümü Güney Kıbrıs’taki liderlik tarafından halledilmesi gereken unsurlardır. Bu noktada bir sonuç bekliyoruz.” 

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2015, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474