banner564

‘Çocuklar geleceğimiz’

UBP Girne milletvekili İzlem Gürçag şiir dinletisi düzenledi

‘Çocuklar geleceğimiz’
banner598
Hüseyin ÇAKIR 
Ulusal Birlik Partisi Girne Milletvekili İzlem Gürçağ, Cumartesi günü Lapta, Le Chateau Lambousa Hotel’de ‘Çocuklar Geleceğimiz’ isimli bir şiir dinletisi düzenledi. Gece Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. 
   Lapta Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen şiir dinletisine Belediye Başkanı Fuat Namsoy, Okul Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve öğrencilerin aileleri katıldı. 
   UBP Girne Milletvekili İzlem Gürçağ açılışta yaptığı konuşmada, sanat yelpazesinde önemli bir konuma sahip olan şiirin aslında sosyal yaşamda var olan gerçekleri olduğu gibi değil de, olması gerektiği gibi dile getirdiğini belirtti. Gürçağ şöyle devam etti:
    “Hayal gücünün ürünü olan renkleri çizgileri ya da sesleri ve hareketleri ilk önce kendi içerisinde yaşayarak, sonrasında da insanoğluna duygusal ve estetik duygularla yaşama geçirmesine neden olan yaşama renk katandır. Şiir insana kişilik ve ayni zamanda yaşama bilincini de aşılayarak hep birlikte, bir arada barış içerisinde yaşama özgürlüğünü kazandırandır da aslında! Şiire böylesine bünyesinde bulundurmuş olduğu birçok özelliğiyle şiire gönül veren kardeşlerimizin sesleriyle bu akşam şiir dinletisine şahit olacağız. Hepinize saygılar sunarım.” 

İlk şiir Emine Keleş’ten

   Şiir dinletisi, Lapta İlkokulundan Emine Keleş’in ‘Bir Dünya Bırakın’ isimli şiiriyle başladı. Daha sonra Tepebaşı İlkokulundan Esra Akkuş ‘Ben bir Çocuğum’ isimli şiirini, Lapta Yavuzlar Lisesinden Nurhan Doğan, ‘Kız Çocuğu isimli şiirini, Karşıyaka İlkokulundan Emine Ela Biten de ‘Bu çocuk bizim’ isimli şiirlerini seslendirdiler. 
   Çamlıbel İlkokulundan Sude Özlü’nün ‘Bebeklerin ulusu yok’, isimli şiiri, Lapta Yavuzlar Lisesinden Öznur Dağaştı ile Yaşar Beyazyüz birlikte, ‘Çocuk Sevgisi’ isimli şiirlerini, Lapta İlkulundan Diren Karataş ‘Doğa Dedi Ki’ isimli şiirini ve Laptay Yavuzlar Lisesinden Elvin Yalçınkaya da ‘Hikâye’ isimli şiiri seslendirdikten sonra geceye beş dakika ara verildi. 
   Beş dakikalık aradan sora, Tepebaşı İlkokulundan Ali Osman ‘Al çocuk’, Lapta Yavuzlar Lisesinden Hamiyet Sefa Sürek ‘Yâd’, Karşıyaka İlkokulundan Nergiz Avcu, ‘Çocukların Hayal Dünyası Kararmasın’, Çamlıbel İlkokulundan da Seval Sarıerikli ‘Ben bir çocuğum’ isimli şiirlerini seslendirdiler. Daha sonra Lapta Yavuzlar Lisesinden Yasemin Renkli ile Yusuf Serttar, birlikte ‘Baba bana bir şiir bul’ isimli şiirlerini, Mehmet Boransel İlkokulundan Gökay Tabur ise ‘Biz çocuğuz’ isimli şiirini seslendirdi. Gecenin son şiirini ise Lapta Yavuzlar Lisesinden Elvin Yalçınkaya ‘Dünyanın Tüm Çocukları için yazılmış Şiir’ isimli şiiriyle seslendirdi. 
   Şiir Dinletisi gecesinin sonunda çiçek takdimleri yapıldı ve hep birlikte ‘Onuncu Yıl Marşı’ okundu.

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2016, 09:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474