banner564

Çocuklar oyun oynayamıyor

Bölge sakinlerinin defalarca müracaatına rağmen LTB, Metehan Sosyal Konutları içerisinde bulunan parka bakım yapmıyor

Çocuklar oyun oynayamıyor
banner598
Pelin YÜKSELAY
Başkent Lefkoşa’nın Kermiya bölgesindeki Metehan Sosyal Konutları içerisinde bulunan çocuk parkının durumu içler acısı…
İlkbaharın gelmesi, havaların güzelleşmesiyle birlikte çocukların daha fazla rağbet edeceği parka ne yazık ki bakımsızlıktan bırakın çocukları büyükler bile giremiyor…
Parkta çevre temizliğinin yapılmaması dışında, ailelerin oturup çocuklarını bekleyebilecekleri, onları izleyebilecekleri sağlam tek bir bank bile bulunmuyor… 
Diyalog’a ulaşan aileler, büyüyen otlar arasından ne gibi canlılar çıkacağını da bilmediklerinden çocuklarını tek eğlenceleri olan parka gönderemediklerini söyledi.
Mahalle Muhtarı Emine Davutoğlu ve bölge sakinleri, söz konusu park için defalarca Lefkoşa Türk Belediyesi’ni (LTB) aradıklarını ama bugüne kadar hiçbir cevap alamadıklarından yakındı.

Davutoğlu: Belediyenin bölgeye ilgisi yok
Metehan-Aydemet Muhtarı Emine Davutoğlu Diyalog muhabirine yaptığı açıklamada, yetkililerin ilgisizliğinden yakındı.
Davutoğlu, şunları kaydetti: “Metehan bölgesindeki son parkımız, sizlerin de gördüğü, Sosyal Konutların arkasında olan alandır. Bunun dışında herhangi bir yeşil alanımız ya da çocukların gidip oynayabileceği hiçbir yerimiz yok. Gördüğünüz park da şu anda çok kötü durumda. Parkta bulunan oyuncakların tamiratı ve bakımı için, aynı zamanda bölgede boş alanda bulunuyor. 
Oraya da spor aletleri konulması için başvuru yaptık. Hatta ikinci el alete bile razı olduğumuzu söyledik. Kimse bizi dikkate almadı. 

Harmancı’ya bizzat elden ilettim
Belediye Başkanı Mehmet Harmancı’nın eline bizzat bu taleplerimizi içeren dilekçe de verdim. Ne geri dönüş oldu ne de bir çalışma yapıldı. Belediye’nin durumu iyi olmadığından “sadece tamirat yapın” dedik. Onu da yapmadılar. Ufak da olsa bir şeyler yapılabilir ama yapmıyorlar. Metehan üvey evlat muamelesi görüyor. Bize karşı ‘görmedim-duymadım-bilmem’ oyunu oynuyorlar. Kimsenin umurunda değil. Bir an önce bu soruna çözüm bulunması en büyük talebimiz. Bölge halkı da bu durumdan oldukça rahatsız. 
Bize geliyorlar, bize anlatıyorlar. Tabii ben muhtar olarak keşke imkanım olsa, keşke tek başıma bir şeyler yapabilsem ama yapamıyorum. Kimse çocuğunu parka götüremiyor. Çocuklar gittiğinde oynayacak düzgün bir şey bulamıyor. Bakalım nereye kadar gidecek bu şekilde ve ne olacak hepimiz göreceğiz ama gerçekten üzgünüz.”


Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2016, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474