banner564

EOKA ölmüş değil

“Babam 55 yıl önce Rum faşistleri tarafından öldürüldü” diyen Kutlay Erk, Rum liderliğine anlamlı mesaj gönderdi:

EOKA ölmüş değil
banner598

 Çiğdem AYDIN

   Dışişleri eski bakanlarından Kutlay Erk, Lefkoşa Merkezi Cezaevi’nde görev yapan babası Mustafa Arif’in 55 yıl önce Kıbrıslı Rum faşistler tarafından öldürüldüğünü belirterek, EOKA’nın ölmüş ve gömülmüş olmadığına dikkat çekti.
   Kutlay Erk, sosyal medya paylaşımında şu görüşlere yer verdi:
“55 yıl önce, 23 Aralık 1963’te babam Kıbrıslı Rum faşistler tarafından öldürülmüştü. Lefkoşa Merkezi Cezaevinde gardiyan idi (PW 955), devletin bir çalışanı idi. Kıbrıs Cumhuriyeti devletinin Lefkoşa Genel Hastanesi’nde, gene bir kamu çalışanı olan bir Kıbrıslı Rum tarafından ve Kıbrıs Cumhuriyeti devletine ait (veya kontrolünde olan) bir silahla öldürüldü. Dolayısıyla, Kıbrıs Cumhuriyeti devleti bir cinayetten doğrudan sorumludur.  Babamın kalıntıları 45 yıl sonra Strovolos Bölgesinde kuyularda bulundu.
Katil zanlısının ismi, Avrupa Adalet Mahkemeleri isteği doğrultusunda, Kıbrıs Rum yönetiminin etkin soruşturma yapması için Kıbrıslı Rum makamlara verilmiştir. Onların cevabı “Etkin soruşturma yapamıyoruz çünkü konu şahıs Atina’da yaşamaktadır” oldu. Konu kişi kısa süre sonra vefat etti.
Sn Nikos Anastasiadis, çözüm için işleyebilir devlet konusunda ısrar etmektedir. Ben de ona derim ki, halen işleyen bir devleti yoktur; hiçbir Kıbrıslı Rum liderin işleyen bir devleti olmamıştır. EOKA örgütünden kök alan derin devlet egemendir ve EOKA ölmüş ve gömülmüş değildir, isteyen ELAM’a sorsun. Cumhurbaşkanları Kıbrıslı Türkleri öldüren, toplu katleden EOKA üyeleri hakkında etkin araştırma yapılması için talimat vermeye ve bunu başarmaya yetkin değildir.
Sn Anastasiadis, siz Güney’de karar veren makam değilsiniz, siz, GSM sistemlerinin ortak çalıştırılmasına bile karar veremediniz.  Kıbrıs Cumhurbaşkanlarının birçok daha böylesine politik kısırlık örneği vakaları gösterilebilir.
Sn Anastasiadis, siz en iyisi, ilk önce Güney’de halen fonksiyonel/işleyen bir devlet olduğunu kanıtlayınız ve ondan sonra Kıbrıs Türk tarafını fonksiyonel/ işleye bilir bir devlet kurmak konusunda sorgulayan görüşmeler talep ediniz. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474